1 masa 1 sandalye ile başlayan mücadele

1 masa 1 sandalye ile başlayan mücadele

 Doktor Üstün EZER ve bir avuç doktor arkadaşının çabaları ile bu gün 18.000 i aşan hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerine dek ulaşarak her konuda destekler iletmektedirler.



8 Kasım 2015’de 17. Yılını kutlayacak LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı bu kısa zamanda dünyaya örnek gösterilecek başarılara imza atarak, Birleşmiş Milletler ’den Özel Danışmanlık Statüsü almış, böylece sadece ulusal değil uluslararası arenada da ön plana çıkmıştır.



Vakıf 17 yılda hizmete açtığı hastaneler, laboratuvarlar, eğitim merkezleri, anne atölyeleri ile on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerine maddi – manevi destekler götürmekte. Tüm bu çalışmalarını Türk Halkı ve kurumlarının maddi manevi destekleri ile imece usulü hayata geçirmektedir. Vakıf son 6 yıldır lösemili çocuk hastalarının yanı sıra yetişkin kanser hastalarına da maddi manevi destekler götürerek onları da hayata bağlamaktadır.



LÖSEV 17. Yıl etkinlikleri kapsamında merkezi Ankara ve Türkiye genelinde bulunan şubelerinde bir dizi etkinlikler planlanmıştır.
Bursa’da hayata geçirilen çalışma ise 7 Kasım 2015 Cumartesi günü Zafer Plaza’da düzenlenenden LÖSEV e kayıtlı çocuklar ve ailelerin, gönüllülerin katıldığı kutlamadır.



17.yılını kutladığımız LÖSEV bu kısa zamanda dünyaya örnek gösterilecek başarılara imza atarak, Birleşmiş Milletler ’den Özel Danışmanlık Statüsü almış, böylece sadece ulusal değil dünyada ki başka hükümetlere de kanser çalışmaları konusunda danışmanlık verecek statüye sahip olmuştur.

17 yılda hizmete açtığı yüzbinlerce metrekare alanda hastaneler, laboratuvarlar, eğitim merkezleri, anne atölyeleri ile on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerine maddi – manevi tamamen ücretsiz hizmetler götürmeye devam etmektedir.

17. Yılını kutlayan LÖSEV sadece lösemili çocuklarımıza değil yaklaşık 6 yıldır yetişkin tüm kanser hastaları ve ailelerine de kuru gıdadan, yakacağa, et ürünlerinden kıyafete kadar tüm yardımlarını aralıksız iletmektedir.

17. Yaşını kutlayan LÖSEV, 2014 yılında binlerce marka arasından sıyrılarak Türkiye’de seçilen 10 İTİBARLI Markadan biri olmuş, saygınlığı, güvenirliliği ile emsalsiz bir başarıya imza atmıştır.

17. Yaşında gururla söyleyebiliriz ki dünya üzerinde LÖSEV gibi halkının tamamen imece destekleri ile kurulmuş, bu kadar büyük kitleye her türlü destekleri ileten, bu kadar gönüllüsü ve destekçisi olan başka bir sivil toplum kuruluşu daha yoktur.

17. Yaşında Gururla söyleyebiliriz ki “LÖSEV BİR TÜRK HAKLI ESERİDİR”

LÖSEV 17. YAŞ BURSA KUTLAMASI
7 Kasım Zafer Plaza AVM programı
• Programın sunuculuğu Doğukan Erdem Kutlu tarafından gerçekleştirildi.
• 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ve 8 Kasım LÖSEV kuruluş Yıldönümünün anlam ve önemini belirten bir konuşma ve hafta kapsamında yapılan çalışmaların özetlendiği bilgilerle başladı,
• Sihirbaz gösterisini sunmak üzere Sihirbaz Abdullah Akpınar sahne aldı,
• Fit Dans Spor Okulu performansları.
• Bursa’lı sanatçı Burak ŞENÖZ mini performans sundu,
• Sahnede LÖSEV’e kayıtlı çocuklar ve gençler birlikte 17. Yıl pastası keserek yeni yılı kutladılar.
Saat 14.00 - 16.00 saatleri gerçekleştirilen program esnasında Zafer Plaza misafirlerine lösemi ve kanserden korunmak için bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Hafta sonu 7 - 8 Kasım tarihleri içinde LSV Dükkân ürünlerinin satışa sunulduğu stantlarda avm müşterilerine çocukları hayata bağlama fırsatı verdi… 


Dr. Üstün EZER’in mektubu…


“LÖSEV’de Uygulanan 4 Altın Kural”

………………
Lösemi konusunda tek bir tesellimiz; TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIK olması gerçeğidir. Kemoterapi adını verdiğimiz ilaçla tedaviler ile %10 vakada uyguladığımız kemik iliği (kök hücre) nakiller tedavinin esasıdır. Ancak bu tedaviler kadar önemli olan etkenler de;

1 Çok iyi ve hatasız uygulamalar,
2 Özellikle tedavinin hastanedeki ve ilk 1 yılındaki dengeli ve doğal BESLENMELER
3 Enfeksiyonlardan koruyacak HİJYENİK VE MİKROPSUZ yaşam
4 Hayata sımsıkı bağlayacak, PSİKOLOJİK DESTEKLER, umut ve neşe içinde yaşama tutunmak.

Bizler LÖSEV olarak 1990’lı yıllarda %20’lerde olan lösemiden iyileşme başarısını bugün %90’ların üzerine çıkarttık. Yukarıda saydığımız 4 ALTIN KURALA harfiyen uyduk.

En büyük ilaç olarak, lösemili çocuklarımıza SEVGİ İLACIMIZI sunduk. Tüm bunlara karşın tedavide başarısız olduğumuz durumlarda doktorla, eczacılar, hemşireler, psikologlar bir araya geldik ve ne yapabileceğimizi düşündük. O zaman “SEVGİ” adlı mucizevi ilacımızın dozunu arttırmaya karar verdik ve olumlu sonuçlar aldık. Bunu da lösemi tedavisinde 5. ALTIN KURAL olarak Türk tıbbına yazdık.
Bu 5 ALTIN KURAL sayesinde; LÖSEV Lösante Lösemili Çocuklar Hastanemizde %92 tedavi başarısını yakaladık ve uluslararası bilimsel kongrelerde sunduk.

Şimdi hedefimiz %100 başarıdır. LÖSEV Kenti’nde Çocuk ve Yetişkin Hastanemizde Kemik İliği Nakil Merkezimiz ile olağanüstü donanımlı yoğun bakım servislerimiz ile hiçbir çocuğumuzu lösemiden kaybetmemek için çalışacağız. Artık lösemi değil çocuklarımız kazanacaktır.


Pediatrik Hematolog & Onkolog
Dr. Üstün EZER
LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı