10 Branşta Bin 500 Kişi Kurs Görecek

10 Branşta Bin 500 Kişi Kurs Görecek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi kültür müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Cumhuriyet halkevlerinde 10 ayrı branşta bin 500 kişiye kurs verilecek.
Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halkevleri’nde ‘Eğitime Destek Projesi’ kapsamında 2014-2015 eğitim sezonunda değişik branşlarda 10 ayrı kurs daha açarak bin 500 kişiye sertifika vermeyi planladığı bildirildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile bilgisayar, aşçı yardımcılığı, dikiş-nakış, İngilizce, diksiyon, anne ve çocuk gelişimi, hasta kabul, resim, saz ve gitar ve okuma-yazma olmak üzere toplam 10 ayrı kurs verilmesi planlanıyor.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal vatandaşların kendilerine yoğun şekilde kurs talebinde bulunduğunu belirterek, amaçlarının Kdz. Ereğli’de yaşayan vatandaşlara verilen ücretsiz kurslar ile birlikte mesleki konularda bilgilendirmek ve eğitimlerini sağlamak olduğunu ifade etti. Uysal konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Bu kurslarımıza her meslekten her yaş gurubundan insanımız başvuruyor. Kurs sonrası sertifikalarını alanlar kurs aldığı bölüm üzerine iş imkânı bulabiliyor. Bu yıl kurs ve sınıf sayısını arttırarak en az bin 500 kişiye kurs vermeyi planlıyoruz. Tamamen ücretsiz olan kurslarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerimizin verdikleri bu kursların değeri ölçülmez. Bunun yayında yapmayı planladığımız değişik projelerle eğitime olan katkımız sürecek” dedi.