10 gün sonra sevindiren haber!

10 gün sonra sevindiren haber!

AFAD ve itfaiyenin yanı sıra dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla Zonguldak'tan olay yerine gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TKK) bağlı ekip de çalışmalara katıldı.

Yeni bir yöntem deneyen ekipler, su boruları birleştirilerek içinden geçirilen çelik halatla birlikte yavru köpeği kuyudan sabah saat 05.45 sıralarında kurtardı. Kurtarma anında orada bulunan hayvanseverler büyük sevinç yaşadı.

ÖMÜR GEDİK: BUNDAN DAHA BÜYÜK MUTLULUK OLAMAZ

Hürriyet Gazetesi yazarı HaÇiko Derneği kurucu başkanı Ömür Gedik, ''Sabaha kadar bu anı bekledik. Günlerdir kameradan gördüğümüz 'Kuyu' sabaha karşı 05.50'de yanımızdaydı. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Günler süren uykusuzluğumuza değdi. Burada emeği geçen, evlerinde dualarını esirgemeyen herkese teşekkürler'' dedi.

10 GÜNDÜR ÇIKARILMASI İÇİN UĞRAŞILIYORDU

Beykoz'da 70 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapındaki su kuyusuna düşen ve vatandaşların ihbarı sonucu fark edilen kangal cinsi köpek için 10 gündür İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, belediye ekipleri ve hayvan hakları savunucularının katılımıyla kurtarma çalışması yürütülüyordu.

'Kuyu'nun düştüğü yer bir insanın girebileceğinden çok daha dardı, bu nedenle çalışmalar günlerce sürdü. Yavru köpeğin kilo alıp sıkışmaması için kurtarma çalışmaları boyunca sadece beslenebileceği kadar mama verildi.