10 Yıl Oldu Beşiktaş Seyircisi Bursa’da Yine Yok

10 Yıl Oldu Beşiktaş Seyircisi Bursa’da Yine Yok

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, ligin üçüncü haftasında Bursa’da oynanacak Beşiktaş maçına misafir takım seyircisinin alınmamasına karar verdi. Beşiktaş taraftarı en son 2003-2004 sezonunun 19.haftasında Bursa’daki maçı izleyebilmişti.
Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki husumet 10-11 yıl öncesine dayanıyor. Beşiktaş 2003-2004 sezonunun 19.haftasında Bursaspor’u deplasmanda Tümer’in attığı golle 1-0 yenmişti. Bursaspor aynı sezon küme düşmüş ve 2 sezon alt ligde mücadele etmişti. Son hafta Beşiktaş Rizespor’a da yenilince yeşil beyazlı taraftarlar Beşiktaş Kulubü’nü suçlamıştı.
Bu dönemde yeşil beyazlılar küme düşmelerinin sorumlusu olarak Beşiktaş’ı gördü. İki kulüp arasındaki gerginlik Bursaspor’un Süper Lig’e çıktığı 2006-2007 sezonunda arttı. Sezonun ilk yarısında İstanbul’daki maçta 4 Bursaspor taraftarı ağır şekilde bıçaklandı.
2011 yılında dönemin Valisi Şahabettin Harput Beşiktaş taraftarının maçı Bursa’da izleyebileceğine karar verdi. Ancak bu maç öncesinde de saha dışında olaylar yaşandı.
Bu sezon ligin 3.haftasında Bursa’da oynanacak maça da Beşiktaş seyircisinin alınmayacağı kararlaştırıldı. İl Spor Güvenlik Kurulu’nun bu kararını önümüzdeki günlerde taraflara tebliğ edeceği öğrenildi.