100 gün 'iade garantili' köle kadın ticareti!

100 gün 'iade garantili' köle kadın ticareti!

The Guardian'dan Pete Pattisson'un haberine göre Sieerra Leone'de yaşayan kadınlar ajanslar tarafından Kuveytlilere satılıyor. Ajanslardan "100 gün iade garantisi" ile seçilerek alınan kadınlar ev işlerinde kullanılıyor. Kadınların, hemşire olacakları, otelde çalışacakları gibi vaatlerle götürüldüğü belirtiliyor.

Pattison, Kuveyt'deki evlerin %90'ınında en az 1 yabancı kadın bulunduğunu belirterek, bunların maaş bile almadığını söylüyor. Evden çıkmalarına veya cep telefonu kullanmalarına bile izin verilmeyen kadınlar, Kuveyt yasalarına göre işverenin izni olmadan iş değiştiremiyor. İşten ayrılma durumundaysa ülkede bulunmaları "yasadışı" olmuş oluyor.

Kendisine köle olduğu söylenen bir kadın, kasıtlı olarak bacağına kızgın yağ döktüklerini söyleyerek, bunu neden yaptıklarını sorduğunda kendisine "çok yavaş" olduğunun söylendiğini belirtiyor. Tatil hakkı da olmayan kadınlar, günde 22 saate kadar çalıştırıldıklarını belirtiyor.

Şirketlerin kadınları yolladıktan sonra paralarını aldıkları için kadınların akıbetine karışmadıkları vurgulanırken, pek çok kayıp kadın olduğu, kimsenin onları aramadığı ve çoğunlukla ortaya çıkmadıkları da söyleniyor.