100 kadın IŞİD'le savaşmaya gitti!

100 kadın IŞİD'le savaşmaya gitti!
Yaşları 16-27 arasında değişen yaklaşık 100 kadının Suriye ve Irak'a savaş bölgelerindeki eşlerine destek vermek ya da savaşa katılmak için gittikleri iddia edildi.

Bir kısmının eşleri tarafından radikalleştirildiği, bazılarının da internet sayesinde tanıştıkları radikal savaşçılarla evlenmek istediği için savaş bölgelerine gittikleri iddia edilen kadınların yarısından fazlasının, geçen yaz Almanya'dan ayrıldığını belirtti.

Kadınların IŞİD tarafından "dört dörtlük turistler" olarak görüldüğünü belirten güvenlik birimleri, güvenlik kontrollerinde daha az aranan kadınların casus ve intihar eylemcisi olarak kullanıldıklarını ileri sürdü.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de şimdiye kadar Almanya'dan yaklaşık 600 kişinin IŞİD'e katılmak için Suriye ve Irak'a seyahat ettiğini açıklamıştı. Açıklamada bu sayının geçen ay daha da arttığı ve yaklaşık 100 hücre evin takip edildiği belirtilmişti.

Federal Alman hükümeti, çarşamba günü terör kamplarına katılmak için yurt dışına seyahat etmek isteyen kişileri ceza kapsamına alan yeni bir yasayı görüşerek yasalaşması için Federal Meclis'e sevk etmişti.