11 saat sonra enkazdan çıkarıldı!

11 saat sonra enkazdan çıkarıldı!

Elazğı'da merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bu sabah saatlerinde bir kadın vatandaşımız arama kurtarma ekiplerinin büyük çabasıyla enkaz altından kurtarıldı.

Depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki bir çocuk enkaz altından çıkarılmış ayrıca gece saatlerinde bir kadın vatandaş daha enkaz altından çıkarılmıştı.

Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak No:9'da bulunan 28 daireli 4 katlı bina da çöktü. Binadan ilk aşamada arama kurtarma ekipleri 14 yaralıyı çıkararak hastaneye ulaştırdı.

5 saat sonra enkazdan 12 yaşındaki çocuk çıkarıldı

Arama kurtarma ekipleri Dilek Apartmanında yaptığı çalışmada enkaz altında 12 yaşındaki bir çocuğa ulaştı. Kapının üzerine düşmesi sonucu enkazda sıkıştığı belirlenen çocuk ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Depremden 5 saat sonra çıkarılan yaralı çocuk ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

11. saatte bir mucize daha

Elazığ merkez Mustafapaşa mahallesindeki 5 katlı apartmanda, depremin 11. saatinde Gülsüm İnce isimli vatandaş ekipler tarafından sağ olarak çıkarıldı. AFAD, itfaiye ve jandarma arama kurtarma ekipleri binada göçük altında bulunan diğer vatandaşlara ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

2 kişi daha kurtarıldı

AFAD'dan gelen son bilgilere göre biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişinin daha enkaz altından kurtarıldığı öğrenildi.