11 yıldır hayat kurtarıyorlar!

11 yıldır hayat kurtarıyorlar!

Deprem ve olası afetlerde medikal kurtarma hizmetlerinin verilmesi amacıyla kurulan UMKE, Bursa şubesi olarak ilk eğitimini 30 kişilik bir ekiple 2003 yılında yaptı. Bu ekip ilk ciddi sınavını ise,yine 2003 yılında 31 bin kişinin hayatını kaybettiği İran Bam depreminde verdi. UMKE Bursa,  124 kişiyle hayat kurtarmaya devam ediyor.


SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 3 TEŞEKKÜR BELGESİ


UMKE Bursa'nın 11'inci yıldönümü kutlamasında en dikkat çeken isim Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Klinik Başasistanı Op. Dr. Uğur Duman oldu. UMKE de de çalışmalarını sürdüren Duman'a Gazze, Manisa-Soma'daki maden kazası ve Suriyelilere yapılan yardım operasyonlarında sağladığı kurtarma çalışmaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından 3 tane teşekkür belgesi gönderildi.




Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Duman,” katıldığımız operasyonlarda ne kadar içler acısı durumlarla karşılaşırsak karşılalım, profesyonel bir şekilde görevimizi yerine getirmek zorundayız” diye konuştu.

UMKE ÜLKEMİZİN YÜZÜ AKI

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinden oluşan Güney Marmara UMKE ekibine başarılı operasyonları için teşekkür etti. Akan, özellilke Gazze operasyonunda ekibin büyük bir özveriyle çalıştığını kaydetti.





İLK OPERASYON İRAN DEPREMİ

2003 yılında ilk eğitimini alan Bursa UMKE ekibi, ilk operasyonu 31 Aralık 2003 tarihinde 31 bin kişinin hayatını hayatını kaybettiği İran depremi oldu. Yapılan çalışmalarla adını hızla duyuran Bursa UMKE ekibi, sadece Bursa'da 2004'de 95, 2009'da 601 operasyona katıldı. 30 kişilik bir ekiple yola çıkan Bursa UMKE ekibi, 124 sağlık ekibiyle hayat kurtarmaya devam ediyor. Güney Marmara ekibi olarak 316 personelle çalışan UMKE, yılda 2 defa bölge tatbikatı gerçekleştiriyor. 2015 yılında da Balıkesir ve Çanakkale de tatbikatlar yapılacak.




İŞLERİ HAYAT KURTARMAK

11'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Bursa Umke ekibine, başarılarından dolayı Bursa il Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından plaket verildi. Aynı zamanda ekip tarafından Bursa il Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'a da katkılarından dolayı plaket verildi.



Özge COMBA ALKIŞ