110 Yaşındaki Nine Yıllara Meydan Okuyor

110 Yaşındaki Nine Yıllara Meydan Okuyor

Samsun’da yaşayan 110 yaşındaki nine, yıllara meydan okuyor.
Çarşamba ilçesine bağlı Bayramlı Mahahlesi’nde tek başına yaşayan 1904 doğumlu Refiye Dursun, hem ilerleyen yaşının getirdiği zorluklar hem hayat şartları hem de yalnızlıkla mücadele ediyor. 110 yaşında olmasına rağmen duyma sıkıntısı haricinde herhangi bir sağlık sorunu olmayan Refiye Dursun, günlük ihtiyaçlarını kendi başına karşılamaya çalışıyor. Yakacak odunlarını bile evinin önünde kendi kesen 110 yaşındaki Refiye nineye zaman zaman komşuları yardımcı oluyor. 20 yıl önce eşini kaybeden ve çocuğu bulunmayan yaşlı kadın, ilerlemiş yaşına rağmen hayata sımsıkı sarılarak asırlık bir çınar ağacı gibi ayakta duruyor.
Komşularının bazı temel ihtiyaçlarını giderdiği Refiye nine, 110 yaşını bir ay geçtiğini, devletten evde bakım hizmeti almak istediğini söyledi.
Refiye ninenin komşusu 70 yaşındaki Mehmet Karahan, “110 yaşındaki ninemizin komşusu olarak biz elimizden gelen yardımı kendisine yapmaya çalışıyoruz. 20 senedir biz ilgileniyoruz” dedi.
Refiye Dursun’un akrabası olan 85 yaşındaki Mecbure Dursun ise “Ninemiz 110 yaşındadır. Çocuğu yok. Yalnız yaşıyor. Hiç bakanı yok. Devlet ona sahip çıksın” diye konuştu.