144 Tekerlekli Araç İle İhracat

144 Tekerlekli Araç İle İhracat

Balıkesir’de üretim yapan Türkiye’nin önde gelen enerji firmalarından olan BEST A.Ş., her biri 300 ton ağırlığında olan trafoları Cezayir’e gönderdi. Ülke ekonomisine artı değer katan ihracat 144 tekerlekli araç ile yapıldı.
Yırcalı Holding kuruluşu olan Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST) dev bir ihracata imza attı. Cezayir’den aldığı siparişi üreten BEST, 315 MVA’lık 3 dev trafoyu Cezayir’e gönderdi. Yüzde 100 yerli sermayesi ile Türk mühendis ve işçisinin Balıkesir Organize Sanayi ve Ağır Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarında ürettiği transformatörlerini dünyanın 5 kıtasında 60’a yakın ülkeye ihraç eden firma, her biri 7 ayda tamamlanan 315 MVA’lık gücünde ve her biri 300 ton ağırlığındaki 3 dev transformatörü 16 akslı ve 144 tekerlekli ve özel eskortlu TIR’’lar aracılığıyla Cezayir’e göndermek üzere İzmir’in Alsancak limanına ulaştırdı.
En büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 121. sırada yer alan ve Türkiye’nin en büyük kaldırma kapasitesine sahip üretim hattına sahip olan BEST A.Ş, yine ülkemizin en büyük test jeneratörünü ve Avrupa’daki ikinci en büyük yüksek gerilim test laboratuvarını da bünyesinde bulunduruyor.