1,5 Buçuk Metrelik Kabaklar Görenlerin İlgisini Çekiyor

1,5 Buçuk Metrelik Kabaklar Görenlerin İlgisini Çekiyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yerli tohumdan üretilen ve her sabah köy bahçelerinden toplanıp pazara getirilen domates, salatalık, biber ve kabak gibi sebzeler büyük rağbet görerek kısa sürede tükeniyor.
Üreticilerden Ali Osman Gönen, Sandıklı ilçesi ve civarında yetişen yerli sebzelerin çok rahat pazarlandığını, çok müşterisi olduğunu anlattı. Bu sebzelerin tohumunun tamamen yerli olduğunu anlatan Gönen, "Tohumlar, bir yıl önceden tarlada belli süre bekletilen sebzelerden elde edilir. Her yıl bu şekilde topumlar elde edilip ekilir ve dışarıdan alınmaz. Bu yüzden sebzelerimiz hem güzel ve hem de lezzetlidir" dedi.
KABAĞI KURUTUP AVRUPA'YA GÖTÜRÜYORLAR
Gönen, yetiştirdikleri ve boyu birkaç metre olan kabakların bölgeye özel olduğunu da anlattı. Bu kabak çeşitinin boyunun yer yer 1,5 metreye, kilosunun ise 5 kiloya ulaştığını anlatan Ali Osman Gönen, "Bu, bizim bölgemize has bir kabak çeşididir. Piyasada hayli müşterisi vardır. Hatta, yaz aylarında ilçemizde bulunan gurbetçi vatandaşlarımız, bu kabakları kurutup tüketmek için Avrupa'ya götürüyorlar’’ diye konuştu.