1.5 Milyonluk tahliye!

1.5 Milyonluk tahliye!

Geçtiğimiz Ocak ayında polis aracına çarparak bir polis memurunun ölümüne, bir polisin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan ünlü Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Dava dün karara bağlandı. Şikayetlerini geri çeken kazada hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ailesiyle yaralanan polis memuru Emre Tetik ve avukatları duruşmaya katılmadı. Savcı, Çetin'in ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması’ suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Tutukluluk halinin devamını talep etti.


Kuralları ihlal etmedim

Çetin, "Kazaya sebebiyet verecek bir hareket içerisinde değildim. Bilerek hiçbir trafik kuralını ihlal etmedim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Çetin'in avukatlarından Mehmet Uysal ise kazada hayatını kaybeden Alagöz'ün ve Tetik'in ailelerinden helallik alındığını hatırlattı.

6 YIL 3 AY HAPİS VE TAHLİYE

Mahkeme Çetin'in duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasını 6 yıl 3 ay olarak belirledi. Çetin’in ehliyetine 1 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına karar veren mahkeme Çetin’in tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

MADDİ ANLAŞMA ADANA'DA

Kazanın ardından Adana’ya ailesinin yanına yerleşen eş Özlem Alagöz, şehit polisin ailesi ve çocukları adına davadaki şikayetlerinden vazgeçti. Alagöz tepki üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yaparak Çetin Ailesi'nden herhangi bir maddi karşılığı olmaksızın davadan vazgeçtiğini iddia etmişti. Ancak Çetin Ailesi'nin 1.5 Milyon TL'lik kan parası vererek Alagöz'le Adana'da anlaştığı ortaya çıktı .

Sözünden döndü!

Şehit polisin eşi Alagöz yaklaşık 5 ay önceki açıklamasında “Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olması hiçbir şey değiştirmeyecek. Bu davanın arkasındayız. Şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz" demişti.