15 Yaşındaki Kızı Dolandıran Şüpheli Suçüstü Yakalandı

15 Yaşındaki Kızı Dolandıran Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Bilecik’te 15 yaşındaki çocuğu kandırıp dolandırma olayına karışan şahıs, başka bir kişiyi dolandırmak üzereyken yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, TOKİ Mergül Sitesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun dolandırılmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, izlediği güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda eşkali tespit edilen Sedat Y., Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bir başka kişiyi dolandırmak üzereyken yakaladı.
Sedat Y., ilk ifadesinde olayı itiraf etti. Daha sonra polis ekipleri, şüphelinin vatandaşlardan dolandırdığı para ve ziynet eşyalarını sakladığı eve gitti. Burada yapılan aramalar sonucu 14 bin 150 TL, ziynet eşyaları, bilezikler, altınlar ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Bir devlet kurumunda özel bir güvenlik olarak çalışan Sedat Y.’nin Şanlıurfa’da oturan asker arkadaşının Bilecik’te ağına düşürdüğü vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüğü öğrenildi. Asker arkadaşının telefonla kandırdığı vatandaşlara “Şimdi size biri gelecek o gelen arkadaşa paraları veya altınları verin” dediği kişi olan Sedat Y., vatandaşlardan aldığı paraları İstanbul’a giderek orada bir kişiye teslim ettiğini ve oradan toplanan paralar ve ziynet eşyalarını Şanlıurfa’da bulunan asker arkadaşına ulaştırdığını söyledi.
Evde yapılan aramalar sonrası Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Sedat Y.’nin, burada alınacak ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edileceği bildirildi.
Öte yandan şüphelinin 3 gün önce yaşlı bir kadının da 60 bin lirasını dolandırdığı öğrenildi.