16 Saat Sonra Bu Halde Bulundular

16 Saat Sonra Bu Halde Bulundular

Çanakkale’de dün gece botla denize açıldıktan sonra kaybolan 3 kişi, sahil güvenlik ekipleri tarafından Gökçeada açıklarında bulundu.
Dün gece saat 22.00 sıralarında Gökçeada’ya gitmek üzere Kabatepe limanından ’Karpuz’ isimli zodyak botla denize açılan 3 kişi, yakıtlarının bitmesi üzerine kaybolmuştu. Uğur Taşdelen (52), Ahmet Kanat (16), Yunus Emre Coşkun (16,) telefonla yakınlarına haber vermiş, ancak daha sonra telefon irtibatı da kesilmişti. Olayı haber alan sahil güvenlik ekipleri 3 botla aramalara başladı. Gece boyunca yapışan aramalar bir netice vermeyince, sabah saatlerinde havadan da arama çalışması başlatıldı.
Saros körfezinde bota rastlanmayınca, arama yapılan alan genişletildi. Bozcaada ve Gökçeada açıkları da tarandı. Sahil güvenlik kara ekipleri, saat 13.30 sıralarında Gökçeada’nın Aydıncık mevkii açıklarında süreklenen bir bot tespit etti. Sahil güvenlik 23 botu, 16 saat boyunca kayıp olan 3 kişinin bulunduğu botu sahile çekti. Gökçeada’da karaya çıkarılan 3 kişiye sahil güvenlik ekiplerince elbise verildi. İhtiyaçları da karşılanan gençler Kabatepe limanına götürülecek.