Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

165 bin ByLockçu’dan 18 milyon mesaj!

FETÖ üyelerinden ele geçirilen 4 konteynır dolusu dijital materyal mercek altına alındı.

Yayınlanma:
165 bin ByLockçu’dan 18 milyon mesaj!

15 Temmuz sonrası başlatılan soruşturmada, MİT’in bugüne kadar 165 bin FETÖ militanının 18 milyonluk mesaj trafiğini çözdüğü belirlendi. Darbecilerden ele geçirilen 4 konteynır dolusu dijital materyalin de inceleniyor.
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullanan 165 bin kişinin kimliği tespit edildi.
 TSK, emniyet, yargı, bürokrasi ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu listedekilerin 18 milyonluk mesaj trafiği de deşifre edildi. Örgüt içi yazışmalarda bazı mesajların da kendi içinde şifrelendiği dikkat çekti.
DİJİTAL VERİLER İÇİN 150 CİHAZ

 1 Kasım’da AK Parti’nin yüzde 49.5 oy alması üzerine FETÖ’cülerin yaşadıkları panik, “İşimiz çok zor”, “Şimdi bütün şirketlerimize kayyum atanır” şeklinde mesajlarla yansıdı.
 Yine deşifre edilen mesajlarda örgüt mensuplarının kendi haklarında yürütülen soruşturmalara ilişkin, emniyet ve savcılıklardaki köstebekleri sayesinde bilgi sahibi oldukları belirlendi. Hakkında soruşturma olduğunu öğrenenlerin bir kısmına “Yurtdışına çık” şeklinde talimat mesajları gönderildi.
 Kripto programı kullanan 25 bin kişinin ise konumlarını saklamak için VPN (Virtual Private Network) satın aldığı belirlendi. FETÖ’cüler, Hollanda, Belçika, Norveç gibi ülkelerden 1 ve 2 dolar karşılığında satın aldıkları VPN aracılığıyla programa giriş yaptı.
 Cuntacılardan ele geçirilen 8 bin cep telefonu ile yüzlerce flaş bellek ve taşınabilir hard diskin içinde yer aldığı 4 konteynır dolusu dijital verinin çözülmesi için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Japonya menşeli 150 adet cihaz alınarak Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığın’a teslim edildi.
 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler