173 kişi zehirlendi, 2 çocuk yaşamını yitirdi!

173 kişi zehirlendi, 2 çocuk yaşamını yitirdi!

Nevşehir merkezi, Gülşehir, Derinkuyu, Acıgöl ve Avanos ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde 95 kişi, sobadan sızan gazdan zehirlenerek kentteki hastanelerde tedavi altına alındı. Niğde'de de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 14'ü çocuk 60 kişi, kentteki hastanelere kaldırıldı. Sivas merkezi ile Gemerek ve Zarailçelerinde de 7'si çocuk 18 kişi, aynı nedenle kentteki hastanelerde tedavi altına alındı. Zehirlenenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.



Isparta merkeze bağlı Sav Beldesi Aşağı Mahalle'de oturan 36 yaşındaki Seher Civa'nın oğlu Zeki Civa ise bu sabah eve geldiğinde annesiyle kardeşleri 12 yaşındaki Sevcan ve Fatime Civa'yı hareketsiz halde buldu. Balkona çıkan Zeki, 'ambulans' diye bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Sesleri duyan komşular durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri anne ve kızlarının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi.
Evde ilk müdahalesi yapılan anne ve kızları ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Özel bir hastaneye kaldırılan Fatime Civa, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Seher Civa'nın Isparta Devlet Hastanesi'nde, Sevcan Civa'nın ise Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Olay sırasında baba Savaş Civa'nın hastanede kayınpederinin yanında refakatçi olduğu kaydedildi. 

ÇERKEZKÖY'DE DE BİR ÇOCUK ÖLDÜ

Bir olay da Çerkezköy'ün İstasyon Mahallesi Ergin Sokak üzerindeki 6 katlı bir apartmanın giriş katında oturan Parmaksız ailesinin evinde meydana geldi. İlçede bir fabrikada çalışan Mehmet Parmaksız, gece vardiyasına giderken sobaya kömür atıp evden ayrıldı. Sabah saatlerinde çocukların okula gitmemesi üzerine komşuları Mehmet Parmaksız'ı telefonla arayarak, eşine ulaşamadıklarını söyledi. Bunun üzerine eve gelen Mehmet Parmaksız, içeriye girdiğinde eşi Tülay Parmaksız (34), çocukları Duygu(14), Ferhat (12), Fadime ve 7 aylık Murat'a baygın halde buldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri, anne ve 4 çocuğunun sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Fadime Parmaksız, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Duygu ile Ferhat Parmaksız, hastanenin yoğun bakım servisine alınırken, anne Tülay Parmaksız ile 7 aylık bebeği Murat ise ilk müdahalelerinin ardından Çerkezköy'de özel bir hastaneye sevk edildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürüyor.