Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

19 Yaşındaki Gencin Hayatı Hastane Yollarında Geçiyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bir yaşındayken kendisine Akdeniz anemisi teşhisi konulan Nurettin Tazegül 19 yıldır hastalığına çare bulmak için hastane hastane dolaşıyor.Kdz. Ereğli ilçesinin Kırmacı mahallesinde engelli iki kardeşi...

Yayınlanma:
19 Yaşındaki Gencin Hayatı Hastane Yollarında Geçiyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bir yaşındayken kendisine Akdeniz anemisi teşhisi konulan Nurettin Tazegül 19 yıldır hastalığına çare bulmak için hastane hastane dolaşıyor.
Kdz. Ereğli ilçesinin Kırmacı mahallesinde engelli iki kardeşi ve annesiyle birlikte yaşayan 19 yaşındaki Nurettin Tazegül, ilik nakli yapılabilmesi için uygun donör aradığını ifade etti.
VÜCUDU GELİŞMEDİĞİ İÇİN 11 YAŞINDA GİBİ GÖSTERİYOR
Vücudundaki ilik naklinin yetersiz olması nedeniyle gelişemediğini ve 19 yaşında olmasına rağmen 11 yaşında gibi göründüğünü dile getiren Tazegül’ün 19 yıllık hayatının neredeyse tamamı hastane yollarında geçti. Yaşadığı hastalık nedeniyle çok sıkıntı çektiğini anlatan Tazegül, “Sıkıntılarım çok, beterin beteri var ama benim durumumun şöyle bir sıkıntısı var; kan düşüklüğünden ayakta durmakta zorluk çekiyorum, geçimimi sağlayamıyorum. Büyüme ve gelişmemde sıkıntı oldu. 1 yaşında teşhis konuldu. Çünkü bu hastalık doğduktan 3-4 ay sonra belirti vermeye başlar. Ben bu hastalığı 19 yıldır çekiyorum. Şehir dışına da çıktım oradaki hastanelerle de konuştum İstanbul, Antalya bu şehirlere gitmek zorunda kaldım” dedi.
19 YILDIR HASTANE KAPILARINDA
Kendisini 15 yaşına kadar annesinin hastaneye götürüp getirdiğini dile getiren Tazegül, annesinin evde iki engelli kardeşine bakması nedeniyle yaklaşık 4-5 yıldır da kendisinin hastanelere gidip geldiğini söyledi. Hastanelerin artık evi gibi olduğunu belirten Tazegül, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Annem 15 yaşına kadar beni hastanelere götürdü. Babam vefat etti tek başımıza kaldık. Ondan sonra 15 yaşından beri tek başıma gidip geliyorum. Annem, engelli kardeşlerim var, onlara bakıyor. Ben sadece bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum. Hastaneler evim gibi oldu, beş senedir ilik nakli için koşturuyorum. Ama uygun donör bulunamadığı için bana ilik nakli verilemedi.”
AYLIK İLAÇ MASRAFI 9 BİN TL
Sigorta karşılamadığı için yaklaşık 9 bin TL tutan ilaç masraflarını karşılayamadığını ifade eden Tazegül, “Ne olursunuz yardım edin” diyerek duyarlı vatandaşların kendisine ilik nakli bulunması için kan vermelerini istedi. Tazegül, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir kutu ilacım 1500 lira ben 10 kutu ilaç alıyorum, sigortam yok. İyileşip aileme bakmak istiyorum, sağlığıma kavuşmak istiyorum her insan gibi. Ne olursunuz yardım edin. Doktor diyor ki ilik naklinde yaş önemli değilmiş, yeterki karaciğerinde kanında tahliller iyi çıksın. O ilaç kullandığım madde demir fazlalığı eğer o düşük çıkarsa ben ilik nakli olabileceğim. Şimdi onun tahlillerini bekliyorum haziranda. Sıraya giremedim doktorlar diyor ki ’donörü bulun biz buradan bakalım uygun olursa verelim.’ Lütfen bu bir iki kişiyle olacak iş değil. Lütfen duyarsız kalmayın. Herkes yardımcı olsun bana. Geçen Manisa’da bir kardeşimiz ilik nakli oldu. Amcamlar ilik verdi uymadı, akrabalarımdan kimse uymadı. Dışarıdan arıyorum lütfen yardımcı olun. İlik nakli vermek belki riskli olabilir bilmiyorum ama doktorlar riskli değil diyor. Sadece bir tüp kan vereceksiniz. Ondan sonra donörler uygun olduktan sonra kan veriliyor. Şimdi sizden sadece bir tüp kan istiyorum.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler