1932 kutu sahte ilaç ele geçirildi

1932 kutu sahte ilaç ele geçirildi
Kimlik bilgileri kullanılarak kanser hastalarının bilgileri dışında elde edilen ilaçlar üzerinden de SGK'nın 450 bin lira dolandırıldığı belirlendi. 

İlaçları çete tarafından alınan kanser hastalarının kendilerine ilaç alamadığı için mağdur oldukları bildirildi. 3'ü Suriyeli 5 kişi gözaltına alındı.

SGK 450 BİN TÜRK LİRASI DOLANDIRILDI

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Suriyeli'lerin de bulunduğu bir çetenin kanser ve şeker hastalıklarında kullanılan ilaçların sahtesini piyasaya sürdükleri yönünde bilgi aldı.
Ekiplerin yaptıkları araştırmada, çete; kanser ve şeker hastalarının kimlik bilgilerine ulaştı. Bu kimlik bilgileri kullanılarak İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Hakkari, ve Kırıkkale'deki eczaneler aracılığıyla ilaçlar reçete karşılığında satıldı. Reçeteler SGK'ya fatura edildi. Adına ilaç yazılan hastalar bu durumdan haberdar olmadığı için kendi ilaçlarını almaya gittiklerinde büyük şok yaşadı. İlaçlarını alamadı. Çete, hastaların tedavi süreçlerini büyük riske atarken, SGK'yı da 450 bin lira dolandırdı.

1932 KUTU İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan tespitlerin ardından operasyon kararı alındı. Geçtiğimiz salı günü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te bir adrese ve çetenin ilaç sevkiyatında kullandığı otomobile operasyon düzenledi. 3'ü Suriyeli 5 kişi gözaltına alındı. Ev ve otomobilde yapılan aramalarda, çoğunluğu kanser tedavilerinde kullanılan ilaçların arasında bulunduğu 1932 kutu ilaç ele geçti.