2 bin atık pet şişeden araba yaptılar

2 bin atık pet şişeden araba yaptılar

Çocukların bilime ve çevreye olan sevgilerini arttırarak, ebeveynleri ile keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için Coşkunöz Holding’in bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 'Bu işte bilim var' etkinliği 8-9 Ekim tarihlerinde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapıldı. Düzenlenen atölyeler sonunda çocukların çevre bilincini arttırmak amacıyla proje öncesinde topladıkları 2 bin adet atık pet şişeden gerçek boyutta bir araba yaptı.



Çocukların pet şişelerden yaptığı gerçek boyuttaki araba, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) plaka takma töreniyle görücüye çıktı. Coşkunöz çalışanları ve çocukları ile birlikte Coşkunöz Holding üst yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTM yetkilileri de törende hazır bulundu. Bu yıl 'çocuk ve çevre' temasıyla başlatılan ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan 'Bu işte bilim var' etkinliğinde 7-12 yaş aralığındaki çocuklara deneyler yoluyla bilimsel düşünme becerisi kazandırılıyor. İki günü bilimle dolu geçiren çocuklar, "Hidrolik Sistem" (Pnömatik) atölyesinde günlük hayatta karşılaştıkları malzemelerle mekanizmaların çalışma prensibini kavrayarak, Planetaryum’da kısa bir uzay yolculuğuna çıktıktan sonra tarih öncesi çağlara dönüp dinozorla tanışma fırsatı buldu.



Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi görevlilerinin çocuklar için hazırladıkları deneysel şova katılanlar birçok deneyi izleme imkanı buldu. Sahip olduğu deney düzenekleri, deney düzeneği imalatı, bilimsel etkinlik ve atölye çalışmaları anlamında, Türkiye’deki en kapsamlı bilim merkezi olan BTM’de sergilenen araba, daha sonra çeşitli kuruluşlarda ve okullarda çevre bilinci oluşturmak için sergilenmeye devam edecek.



Törene 100'den fazla çocukla çok sayıda veli katıldı. Törende Coşkunöz Metal Form A.Ş. Genel Müdürü Aptullah Saner, plastik araca plaka takarken emeği geçen herkese teşekkür etti.