2 Genç Kızın Öldüğü Kazanın Davası

2 Genç Kızın Öldüğü Kazanın Davası

Adana’da otomobilin Seyhan Nehri’ne uçması sonucu iki genç kızın hayatlarını kaybetmelerine neden olan sürücü hakkında 21 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.
Kaza, geçtiğimiz 2 Eylül’de Seyhan ilçesi Özdemir Sabancı Bulvarı’nda (Dilberler Sekisi) meydana geldi. Ersel Kaya (19) yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Hızını alamayan otomobil ardından da yolun sağ tarafındaki Seyhan Nehri’ne uçtu. Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile yanındaki arkadaşları Mehmet Erdinç Kürklü (18) ve Eren Köçükgöde (19) yüzerek dışarı çıktı. Ancak Berfin Alçiçek (18) ile Ceren Kurülük (19) suda kayboldu. Genç kızların cansız bedeni dalgıç polisler tarafından yapılan arama sonucu bulundu. Gözaltına alınan ve 0.32 promil alkollü olduğu belirlenen Ersel Kaya, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Ersel Kaya, ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ’alkollü veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma’ suçlarından toplam 21 yıl hapis cezası istemiyle Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Berfin Alçiçek’in sağ ön koltukta oturduğunu söyleyen Kaya, “Çorbacıya gitmeden önce Ceren’in evinde alkol almıştım. Fakat ben bir iki yudum tadına bakmıştım. Onlar alkol aldılar. Yüz kilometre hızla gidiyordum. Berfin direksiyona yapışıp, sağa kırınca ben de sola doğru kırdım. Refüje vurunca tekrar düzeltmek için direksiyonu kırdığımda iyice hakimiyeti kaybettik ve nehre uçtuk” diye savunma yaptı.
Ölen Berfin Alçiçek’in babası Yalçın Alçiçek ise “Ben kaza yerinde bulunan kişilerle konuştum. Kaza yapan aracın çok hızlı olduğunu söylediler. Ayrıca ben kızımı çıkaran dalgıçlara sorduğumda arka koltukta oturur vaziyette çıkardıklarını söylediler. Bu durumda kızımın sürücünün yanında oturduğu ve direksiyona müdahale ettiğine yönelik beyanlarına katılmıyoruz” dedi.
Kaza sırasında araçta bulunan ve tanık olarak ifade veren Eren Köçükgöde, Berfin Alçiçek’in çorbacı ararken yine direksiyona müdahale ettiğini öne sürerek, "Ersel, Berfin ile birlikte önde oturuyordu. Berfin direksiyona müdahale edince, Ersel eliyle ’yapma’ diyerek itekledi, uyardı. Berfin de bir daha yapmayacağını söyledi. Dilberler Sekisi civarındayken Berfin, çift elle tekrar direksiyona müdahale etti. Müdahaleye kadar aracın gidişinde herhangi bir şey hissetmedim. Kızlar evlerine gittiğimizde alkollüydü" şeklinde konuştu.
Sanık Ersel Kaya’nın avukatı ise bir sosyal paylaşım sitesi üzerinde olayla ilgilisi olmayan kişilerin kendi aralarındaki konuşmasında Berfin Alçiçek’in daha önce başkalarının aracında da direksiyona müdahale ettiği şeklindeki yazışmaları mahkemeye sundu.
Mahkeme heyeti sanık Ersel Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı erteledi.