20 Milyon Öğrenciye Madde Bağımlılığı Eğitimi

20 Milyon Öğrenciye Madde Bağımlılığı Eğitimi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nı tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyor.
Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nı (TBM) ekim ayı sonuna kadar tüm Türkiye’ye yayacaklarını söyledi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin ev sahipliğini yaptığı, Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Yılmaz, 20 milyon öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu eğitimleri verip ön ve son testleri yapıp, eğitimler sonucunda kişilerdeki bilgi düzeyini ölçmeyi hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokolün en önemli amacı programı müfredata dahil etmek” diye konuştu.
Yılmaz, 18 modülden oluşan TBM programıyla pilot il İstanbul’da 60 bin öğrenciye bağımlılıklarla ilgili eğitim verildiğini belirterek "İstanbul Üniversitesi’nde Bağımlılık Enstitüsü kuruldu, ileride doktora ve yüksek lisans programlarına da yer verilecek’’ dedi.
Yeşilay Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet A. Seylan da, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Uyuşturucu İle Mücadele Acil Eylem Planı’na Yeşilay’ın büyük katkıları olduğunu söyledi. Seylan, yüzde 2.7 olan uyuşturucu kullanımı ve tanışıklık oranını kısa vadede yüzde 1-1.5 seviyelerine, uzun vadede bu oranı yüzde yarım seviyelerine çekmek istediklerini sözlerine ekledi.