2014-2015 Eğitim-öğretim Yılının Açılış Töreni Yapıldı

2014-2015 Eğitim-öğretim Yılının Açılış Töreni Yapıldı

Gaziantep’te 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Nefise-Necip Teymur İlkokulu’nda yapılan açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Tören alanına gelen Vali Erdal Ata ve Başkan Fatma Şahin Çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ata ve Başkan Şahin çocuklarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra minik öğrenciler protokol üyelerine birer buket çiçek hediye etti. Buradaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından minik öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasıyla devam etti. Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterileri ile devam etti.
Törende konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, “2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başladığı bugünde sizlerle birlikte olmaktan sevgili çocuklarımızın velilerimizin, öğretmen ve idarecilerimizin sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yeni eğitim öğretim yılının ilimizde ülkemizin tüm çocukları için sağlık, mutluluk, başarı getirmesini diliyorum. Bugün ilimizdeki resmi ve özel okullarda toplam bin 94 okulda 500 bin civarında öğrencimiz ders başı yapıyor. Okulla ilk defa tanışan minik öğrencilerimizin yanında yaz döneminde okullarından ayrı kalan sevgili öğrencilerimizle, öğretmenlerine, okullarına ve arkadaşlarına yeniden kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar. Sizlerin bu sevinç ve mutluluğunu gönülden paylaşıyor. Başarılar dileğiyle yeni öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise eğitime büyük bir önem verdiklerini ifade ederek, “Bu yolculuk çok önemli bir yolculuk dünya tarihini incelediğimiz zaman kim ki bilgi elinde tutmuş, dünyanın hükümdarı olmuştur. Bu bütün imparatorlukların yükselme dönemini incelediğimizde eğitimi yakalayan, bilgiyi yakalayan o dönemin bilgi çağını yakalayan o dönemin iktidarı olmuştur. Çünkü bilgi güçtür ve iktidar yapar. Biz hedefleri olan bir ülkeyiz Cumhuriyetin yüzüncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın 10.’cu büyük ekonomisi olacağız. 10.’cu büyük ekonomisi olmanın tek yolu nitelikli yetişmiş insan gücüdür. Dünyayı rekabeti yöneten kendine güvenen öz güveni olan eline pasaportu alarak ben Türkiye Cumhuriyetinin öğrencisiyim, vatandaşıyım, genciyim deyip bilgi ile donanımla öz güvenle kendini yetiştiren çocuklarımız ve gençlerimizdir” diye konuştu.
Yapılan açış konuşmalarının ardından Vali Ata, Başkan Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.