2015 TOKAT’IN ENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

2015 TOKAT’IN ENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Türkiye genelinde başarılı bulunan Tokatlı sanayici ve işadamları, sanatçılar, sporcular, sivil toplum kuruluşları ve bireysel başarıların değerlendirildiği organizasyonda ödüle hak kazananlar ödüllerini aldı.
Tokat Yayın Gurubu Genel Yayın Yönetmeni Zekeriye Yılmaz, Tokat‘a yatırım yapılması gerektiğini bölgenin tanıtılması için çalışmalara hız verilmesi gerektiğini belirtti. Yayın Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Güvercin, ‘’Ödül alan her Tokatlı hemşehrimiz hakkı ile aldı. Güneş balçık ile sıvanmaz" diye konuştu.
Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Muğla Valisi Amil Çiçek, Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç gibi isimlerin yanı sıra İş dünyasından ünlü isimler ve STK başkanları da katıldı.
2015 yılının Enleri arasına giren TİA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tutar, "Türkiye genelinde hızla büyüyoruz. Tokat’a yatırım yaptık. Biz Tokat’ı Türkiye’nin Otomotiv sanayisindeki merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi. Pimak Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Ergün, Tokat’ın enleri arasından ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, ‘’Bu tür ödüllerin bizler için bir motivasyon olduğunu düşünüyoruz. 2023 sanayi hedefinde dünyada ilk 10’a girme hedefimiz var’’ diye konuştu.
Tokat’ın bu yıl tanıtım yılı olacağını ifade eden Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bölgemizin güzelliklerini ve özelliklerini tüm dünyaya açmak istiyoruz’’ diye konuştu.
Tokat yöresine ait "Hey On Beşli" Ağıtını rock tarzında seslendirmesi ve çekilen klibin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri nedeniyle eleştirilen sanatçı Ömür Gedik Tokatlılar Enler Ödül Töreninde Tokatlılara kendisini hatadan geri çevirdikleri için teşekkür etti. Gedik ‘hey Onbeşli‘ türküsünü aslına uygun olarak seslendirdi ve salondan büyük alkış aldı. Gedik, kendisinin artık Tokat’ın turizm elçisi olduğunu belirtti ve Tokat’ta çekilecek Hey Onbeşli filiminde rol almak isteğini açıkladı. Ömür Gedik, ödülünü Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlun’dan aldı.
Esra Sönmezer, 2015 yılının en iyi umut vaat eden bayan oyuncusu olarak ödülünü aldı. Sanatçı Haluk Özkan ve sinema oyuncuları Anta Toros,Teoman Ayık, Devlet Devrim, Kıvanç Terzioğlu Türk sinemasına verdikleri emeklerden dolayı ödül almaya hak kazandılar. Sanatçılar Türk sinemasının 100. yıl pastasını birlikte kestiler.