2015’İN İLK HEDEFİ AŞILDI

2015’İN İLK HEDEFİ AŞILDI

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Ocak ayı içerisinde bin 309 ünite kan toplayarak bin 200 olan hedeflerini aştıklarını söyledi.
Ordu’da 2015 yılının ilk ayında hedeflenen kan bağışı geçildi. Ocak ayında bin 200 ünite hedef koyan Kan Bağış Merkezi bin 309 ünite kan toplayarak hedefini aşmış oldu. 2014 yılı Ocak ayında ayında bin 94 ünite kan toplanmıştı. 2015 yılı Ocak ayında toplanan kanlar hem geçen yılki sayıyı geride bıraktı hem de belirlenen hedefin üstüne çıkmış oldu.
"HAVA ŞARTLARI ETKİLEDİ"
Hedeflenen sayının üstüne çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, "2015 yılı Ordu geneli kan bağış hedefimiz 20 bin ünite kan toplamak. Bu hedefin ilk ayağı olan Ocak ayında hedefimizi bin 200 olarak belirlemiştik. Ocak ayı sonu itibari ile bin 309 ünite kan topladık. Bu merkezimiz adına bizleri çok mutlu etti. Bildiğiniz üzere insanlar kış aylarında kan vermekten biraz çekiniyor. Ocak ayı başında havalar soğuktu biz hedefe bile ulaşamayacağımızı düşünüyorduk ancak sonraki dönemde hava şartlarının iyi gitmesi ve basınımız tarafından kan bağışına teşvik yapılması hedefin aşılmasını sağladı. Bundan sonraki dönemlerde de hedeflerimizi aşmayı umut ediyoruz. Tüm Orduluları düzenli, olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.