2017 Akkılıç Ödülleri 4 çalışmaya verildi

2017 Akkılıç Ödülleri 4 çalışmaya verildi

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu akademik alanda Uludağ Üniversitesi'nden Hacer Karadağ'ın BURSA'DA TARIMSAL DEĞİŞİM ve BU DEĞİŞİMİN SOSYO-EKONOMİK SONUÇLARI (1945-1980) başlıklı doktora, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Didar Taşkan'ın "BURSA HİSAR'DA KENTSEL DEĞERLERİN İRDELENMESİ ve TARİHİ MEKANLARIN ETKİN KULLANIMINA İLİŞKİN ÖNERİLER" başlıklı yüksek lisans tezlerini, akademi dışı alanda Raif Kaplanoğlu ve Ozan Kaplanoğlu'nun ortak çalışması BURSA BASIN TARİHİ başlıklı yapıtı başarı ödülüne değer buldu.

Seçici Kurul Özel Ödülü, MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE İNEGÖL (1918-1923) başlıklı yüksek lisans tezi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Ümit Yetik'in oldu.

Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç Ailesi'nce 2010 yılından bu yana verilmekte olan Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü'ne bu yıl akademik alanda 6'sı doktora tezi, 22'si Yüksek Lisans tezi, akademi dışı alanda 6 araştırma çalışması olmak üzere 34 yapıt başvurmuştu.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü, Bursa'nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip araştırılmasını özendirmek amacıyla Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ve Akkılıç Ailesi'nce 2010 yılında verilmeye başlandı. Bu tarihten itibaren düzenli olarak verilen ödüle bugüne kadar akademik alanda 43'ü doktora, 107'si yüksek lisans tezi olmak üzere 150, akademi dışında 62 yapıt aday gösterildi. Başarı ödülüne ya da seçici kurul özel ödülüne değer bulunan yapıtlar Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi tarafından kitaplaştırılarak Nilüferli ve Bursalı okuyucu ile buluşturuldu.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Başarı Ödülü'ne değer bulunan yapıtlar, kütüphanenin titiz editörlüğü ile kitap olarak basılmakta, yanında da yapıt sahibine başarıyı belgeleyen bir plaket ve çalışmalarına katkı olarak 4.000 TL parasal ödül sunulmakta; özel ödüle değer bulunan yapıtlar ise yalnızca kitaplaştırılıp okuyucuya ulaşması sağlanmaktadır.

Prof. Dr. Saime Yüceer'in başkanı olduğu 2017 Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu'nun diğer üyeleri Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Neslihan Sam,  Doç, Dr. Tülin Vural Aslan, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri Müdürü Şafak Pala, Akkılıç Ailesi'nden Yener Akkılıç ve Bursa Basın Topluluğunu temsilen Hacı Tonak'tan oluştu.

2017 Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırma Ödülleri, 30 Nisan Pazartesi 19.00'da Akkılıç Kütüphanesi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.