22’nci Yeşil İhsaniye Elma Festivali Başlıyor

22’nci Yeşil İhsaniye Elma Festivali Başlıyor

Bu yıl 22.’si gerçekleştirilecek olan Yeşil İhsaniye Elma Festivali öncesi, elma bahçeleri içerisinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Üreticileri korumak adına, meyve bahçelerinde imara izin vermeyeceğiz" dedi.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesi bu yıl 22.’si düzenlenecek olan Yeşil İhsaniye Elma Festivali’ne hazırlanıyor. Festival öncesinde basın mensuplarıyla bir elma bahçesinde bir araya gelen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 10 Eylül tarihinde başlayıp, 13 Eylül’de sonlanacak olan 22. Yeşil İhsaniye Elma Festivali programı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Mehmet Ellibeş ayrıca toplantıda, özel olarak yetiştirilen gülen elmaları tanıttı.
Basın toplantısında festival hakkında bilgiler veren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "İhsaniye bölgemizdeki meyve üreticilerimizin yıllarca devam ettirdiği ve bu günlerde de büyük bir azimle, büyük bir kararlılıkla pes etmeden üretime devam ettikleri elma ve armut meyvelerinin yetişmelerinin finaline geldik. İşte, ‘Yeşil İhsaniye Elma Festivali’ olarak adlandırdığımız bu etkinliğimizin bu yıl 22.’si kutlanacak. Festival nedeniyle şehrimizin muhtelif yerlerinde elmalarımızı dağıtacağız. Bu şekilde üreticilerimizin vermiş oldukları mücadelenin ne kadar doğru bir mücadele olduğunu ispat etmiş olacağız. 85 civarında bir meyve üreticimiz mevcut. Bunlar jüriye meyvelerini teslim edecekler. O gün jürimiz çalışmalarını yapacak ve final akşamında da dereceye girenler ödüllerini alacak” dedi.
Bu yıl elmada 5 bin, armutta ise 7 bin ton civarında rekolte olduğunu belirten Başkan Ellibeş, meyve arazilerinin devamlılığını sağlamak ve üreticiyi korumak için mevcut meyve bahçelerinde imar izni vermediklerini dile getirdi.