“23. TEMEL MİKROCERRAHİ KURSU” TAMAMLANDI

“23. TEMEL MİKROCERRAHİ KURSU”  TAMAMLANDI

Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği ile Çukurova Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “23. Temel Mikrocerrahi Kursu” tamamlandı.
Konusunda uzman akademisyenlerin gönüllü olarak ders verdiği ve ev sahipliğini Çukurova Üniversitesi’nin yaptığı kurs sonunda katılımcılara sertifikaları törenle verildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreni öncesi konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “37 plastik cerrah ve ortopedist arkadaşlarıma beş gün süren kursumuza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca beş gün süren kursta emeği geçen tüm hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Çukurova Üniversitesi’nin özel derslikler ve çalışma olanakları sağladığı kursta gönüllü olarak eğitmenlik yapan akademisyenlere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar teşekkür belgesi takdim ederken, katılımcılara ise sertifikalarını eğitmenleri verdi. “23. Temel Mikrocerrahi Kursu” çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.
Kursta Plastik Cerrahi, Ortopedi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Kulak-Burun-Boğaz gibi kliniklerin uzman veya son sene asistanlarından oluşan katılımcılara Çukurova Üniversitesi’nin imkanları ile teorik bilgilerin yanında birebir uygulamalarla dersler verildi. Araştırıcılar ilk gün yapay damar simülatörü ve sentetik materyaller üzerinde mikrocerrahi aletlerle koordinasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Tüm kursiyerler 5 günlük kurs süresini en az 40 saat mikrocerrahi eğitimi alarak tamamladı.