28 Türk şoför rehin alındı!

28 Türk şoför rehin alındı!

Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne bağlı silahlı güçlerin, Irak'ın kuzeyinde yer alan Musul kentini ele geçirdiği iddia edildi. IŞİD'in bu hareketi ülkedeki kaos ortamını derinleştirdi. Musul İl Meclisi, müdahale için Kürt yönetiminden askeri destek isterken, peşmerge ordusu sınır hattında alarma geçti. Peşmerge kuvvetlerinin hareket edebilmesi için Kürdistan Silahlı Kuvvetleri’nin Komutanı olan Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin emri gerekiyor. Musul ve çevresinde bulunan Ezidi ve Şii mezhebine yakın Şabek Kürtleri kenti terk ediyor.

ASKERİ OPERASYONLAR BİNASINA GİRDİ

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD militanları, daha önce bazı noktalarında kontrolü ele geçirdikleri Musul'da sabahın erken saatlerinde de güneydeki polis merkezi ve askeri operasyonlar binasına girdi.

IŞİD KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

Güvenlik güçlerinin çekilmek zorunda kaldığı kentte, IŞİD mensuplarının kontrolü tamamen ele geçirdiği öne sürüldü.

'KENTİN BÜYÜK BÖLÜMÜ MİLİSLERİN ELİNDE'


Irak parlamentosu başkanı Usame Nuceyfi'nin kardeşi olan Musul Valisi Esil Nuceyfi, kentin büyük bölümünün silahlıların elinde olduğunu söyledi.
Al Jazeera yayınına telefonla bağlanan Nuceyfi, kendisinin Musul’un kırsalında bir bölgede olduğunu söyledi ama kesin yeri hakkında bilgi vermedi. 

BAZI BÖLGELERİN KONTROLÜ IŞİD'E GEÇMİŞTİ


Irak'ta ordu birlikleriyle çatışan terör örgütü IŞİD militanlarının gece Musul havaalanı, valilik ve polis müdürlüğü binasının da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde kontrolü ele geçirdiği belirtilmişti.

TELEVİZYON KANALLARININ YAYINI DURDU

Öte yandan, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçen bölgesinde yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu. IŞİD militanları cumartesi günü Enbar Üniversitesi'ne saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüş, aralarında öğretim üyeleri ile öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuğu bin 300 öğrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuştu.