3 Bin 192 Kişi Sınava Elbistan’da Girecek

3 Bin 192 Kişi Sınava Elbistan’da Girecek

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde daha önce sınava girmek için il merkezine
gidip-gelmek durumunda kalan 3 bin 192 kişi yol telaşı yaşamadan açık öğretim sınavlarına ilçede girebilecek.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un üzerinde ciddiyetle durduğu ve evrak taşıdığı açık öğretim sınavları Türkiye genelinde 17 büyük ilçeden biri olarak Elbistan’da da yapılıyor.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçe genelinde ve çevre ilçelerden toplam 3 bin 192 kişinin sınava katılacağı bilgisini verdi. Akkoyun, “Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının yapıldığı 17 ilçeden biri olarak Elbistan’da Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi sonu sınavları yapılacak. İlki 6 ve 7 Aralık 2014 tarihinde yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının ikincisi 24 ve 25 Ocak 2015 tarihinde Elbistan’da gerçekleştirilecek.” dedi.
Sınava gireceklere başarı dileğinde bulunan Akkoyun, “Elbistan genelinde 9 ayrı binada 160 salonda yapılacak sınavlarda 19’u engelli 9’u cezaevinde olmak üzere toplam 3 bin 192 öğrenci, 4 oturumda sınava girecektir. Her oturum için 305 personel görev yapacaktır. Sınavların düzenli ve güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. 24 ve 25 Ocak 2015 tarihinde Açık Öğretim sınavlarına girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz” şeklinde konuştu.