3 çocuğunun annesini bıçaklayarak öldürdü!

3 çocuğunun annesini bıçaklayarak öldürdü!

Olay, geçen 30 Mart günü merkez Meram İlçesi Sahibiata Mahallesi'ndeki Sapmaz Apartmanı'nın 1'inci katında meydana geldi. Apartman sakinleri gece Elveda Battal'ın oturduğu evden kavga sesleri duydu. Bir süre devam eden kavga sesleri daha sonra kesildi. 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Elveda Battal'ın çocuklarının ve kendisinin gün boyu evden çıkmamasından şüphelenen komşuları, durumu polise bildirdi.

BANYODA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLARAK BULUNDU
Eve gelen polis kapıyı kimsenin açmaması üzerine çilingir yardımıyla eve girdi. Ekipler Elveda Battal'ı banyoda 4 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak buldu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, genç kadının 3 çocuğunun da evde olmadığını belirledi. Polis, genç kadının birlikte yaşadığı ve 3 çocuğunun babası şüpheli Hikmet İlhan'ı yakalamak için çalışma başlattı. Hikmet İlhan 1 Nisan'da yaşları 7 ila 13 arasında değişen çocuklarını Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki ailesine bıraktıktan sonra ilçe emniyet müdürlüğüne gidip teslim oldu.

CESEDİ BANYOYA SAKLAMIŞ
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Çine'den alınarak Konya'ya getirilen Hikmet İlhan'ın polise verdiği ilk ifadesinde, şöyle dedi:
"Elveda Battal yaklaşık 2 ay önce sevgilisi Abdullah İ. ve iki arkadaşına beni kaçırttırıp dövdürdü. Kolumda kırıklar oluştu. Bende o gün bunu konuşmaya gittim. Elveda 'Çocuklara para ver de dışarıya çıksınlar' dedi. Ben de çocuklara para verip dışarı gönderdim. Elveda ile konuşmamız kısa sürede kavgaya dönüştü. Elveda, bir süre sonra mutfağa gidip bana saldırmak için bıçak aldı. Ben de 'Bana zarar geleceğine ona gelsin' diyerek mutfağa gidip bıçağı elinden alıp ona sapladım. Daha sonra öldüğünü anlayınca banyoya kadar taşıyıp oraya bıraktım. Sonra çocuklarımı da alıp ailemin yanına gittim."  İlhan, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

"15 YILLIK KARIM SEVGİLİLERİNE BENİ DÖVDÜRTTÜ"
Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya 'kasten öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Hikmet İlhan, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklu bulunan Elveda Battal'ın sevgilisi Abdullah İ., ile arkadaşları Mustafa T., Kemal K., ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Hikmet İlhan'dan son sözlerini sordu. İlhan, "15 yıllık karım, 2 sevgilisine beni dövdürtüp paramı gasp ettirdi. Bunu tartışırken bana bıçak çekti. Ben de elinden alıp sapladım ama pişmanım" dedi.
Mahkeme heyeti, ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Hikmet İlhan'ın cezasını olayı haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek 18 yıla indirdi. Mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurulan İlhan'a 15 yıl hapis cezası verildi. Abdullah İ., ile arkadaşları Mustafa T., Kemal K.,'ya ise, önce 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verdi. Mahkeme sanıkların iyi halini göz önünde bulundurup cezalarını 1'er yıl 6'şar aya indirdi.  Abdullah İ., Mustafa T. ve Kemal K., tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınan sanıklar tahliye edildi