3 dönem kuralına takılanlara jest

3 dönem kuralına takılanlara jest

Davutoğlu, önümüzdeki hafta şu ana kadar beraber çalışmadığı yaklaşık 150 isimle yüz yüze görüşecek. Başbakan, görüşeceği isimlerin partiyi temsil ağırlığını taşıyıp taşıyamayacağını değerlendirecek.

3 DÖNEM KURALINA TAKILANLARA JEST

AK Parti yönetimi, üç dönem kuralına takılan 70'e yakın isme de özel bir etkinlik düzenleme kararı aldı. Bülent Arınç'tan Ali Babacan'a, Mehmet Ali Şahin'den Cemil Çiçek'e, Haluk İpek'ten Faruk Çelik'e, Taner Yıldız'dan Mustafa Elitaş'a, Recep Akdağ'dan Mehdi Eker'e, Hüseyin Çelik'ten Abdülkadir Aksu'ya kadar partinin önde gelen ağır abilerinin de olduğu isimlere yönelik bir veda yemeği düzenlenecek. Bu isimlere özel plaket hazırlatılıyor. Başbakan Davutoğlu, bu dönem son grup toplantısını ise salı günü yapacak.

GÖZLER SEÇİM HAZIRLIKLARINDA

AK Parti'de gözler seçim hazırlıklarına çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün AK Parti Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla üst komisyonu topladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, aday adaylarını yakın markaja alacak. Üst komisyona başkanlık yapan Davutoğlu, aday adayları ile yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun siyasete yeni girecek isimlerle yapacağı görüşmeden sonra kararını vereceği liste 7 Nisan'da YSK'ya verilecek.

AK Parti 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığına başvuru yapan 6 bin 232 kişinin tamamıyla birebir görüştu. Mülakat ve üç komisyonun incelemesinin ardından oluşturulan liste üst komisyona sunuldu. Siyasi ve hukuk işleri, seçim işleri, teşkilat, kadın ve gençlik kolları, seçim koordinasyon merkezi başkanları ile genel sekreter ve 2 grup başkanvekilinden oluşan üst komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

DAVUTOĞLU 150 İSİMLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Üst komisyon çalışmalarına dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık yaptı. Yaklaşık 1100 adayın incelemesini yapan üst komisyon tarafından verilen listeye Davutoğlu tarafından son şekli verilecek. Davutoğlu, komisyonun dünkü toplantısına katılan üst komisyonun incelediği 120 ile 150 arasında isimle yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun, aday belirleme sürecinde birebir görüşeceği isimler şu ana kadar beraber çalışmadığı, fazla görüşme imkanı bulamadıklarından oluşacak. Bu isimlerle ilgili komisyonların raporlarını da tek tek inceleyecek olan Davutoğlu, il başkanları, belediye başkanları ve kanaat önderleri ile STK temsilcilerinin de görüşlerini kaydettiği not defterine de bakacak.