3. Havalimanı inşaatı ‘darbe’ almadan yükseliyor

3. Havalimanı inşaatı ‘darbe’ almadan yükseliyor

 Türkiye bir yandan darbe girişimleri ve terörle mücadele ederken, bir yandan da uluslararası ölçekteki dev projelerini tamamlıyor. 3. Havalimanı’ndaki inşaat çalışmaları, 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi ve sonrasında yaşanan sürece aldırmadan hızla devam ediyor.
76 milyon 500 bin metrekarelik dev inşaat alanını kapsayan ve tamamlandığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak olan 3. havalimanının en önemli bölümü olan silueti ortaya çıkmış ana terminal binası havadan görüntülendi.

Yıllık yolcu kapasitesi 101.5 milyon olan Atlanta Havalimanı’nı geride bırakacak olan 3. Havalimanı, tüm bölümler tamamladığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesi ile hizmet vermeye hazırlanıyor.


İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğine çare olacak 3. Havalimanı çalışmaları 7 gün 24 saat aralıksız bir şekilde devam ediyor. İnşaatın en önemli bölümü olan ana terminal binası da planlanan şekilde yükselmeye başladı. Havadan kaydedilen görüntülerde 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda inşaatı devam eden ana terminal binasının meydana çıkmaya başladığı görülüyor.
Personel sayısı 30 bine çıkacak