3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvası Başlıyor

3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvası Başlıyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 8.si organize edilen ‘3 Ocak Kurumlararası Kurtuluş Kupası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın’ kuraları çekildi.
Mersin’de bulunan 23 resmi kurumun katıldığı ve 4 grupta yapılacak olan turnuvanın kura çekimi, Toroslar Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bir toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuva komite üyeleri ve turnuvaya katılacak kurumların temsilcileri katıldı. Kura çekimi öncesinde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuvanın her zaman olduğu gibi fair play çerçevesinde geçmesi dileğinde bulundu. Sporun, dostluğun ve kardeşliğin simgesi olduğuna dikkat çeken Tuna, geleneksel olarak düzenledikleri turnuva ile amaçlarının kurumlar arasındaki diyaloğu daha da güçlendirmek olduğunu vurguladı. Turnuvaya katılan tüm kurumlara teşekkür ederek, başarılar dileyen Tuna, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvalar, bugüne kadar centilmence geçti. Sporun, dostluğun ve kardeşliğin simgesi olduğu düşüncesinden hareket ederek, insanlar arasındaki diyaloğun en üst seviyelere çıkmasını hedefliyoruz. Spor, ortak paydamızdır. Ve bu turnuva ile kurumlar arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı daha da güçlendirdiğimize inanıyoruz” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak ve 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünde finalini yapacakları turnuvanın hayırlı olmasını temenni eden Tuna, tüm futbolseverleri maçları izlemeye davet etti.
Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Yürütme Kurulu tarafından, 23 kurum takımının katıldığı ve 4 grupta yapılacak olan turnuva tüzüğü ile ilgili detaylı bilgiler verilirken, kurum temsilcilerinin de görüşleri alındı.
Buna göre, 35’er dakikalık 2 devre halinde, Çağdaşkent 3 Ocak ve Güneykent Anafartalar Spor Kompleksleri ile Akbelen Koray Aydın Stadı’nda yapılacak olan ve takımların 22 futbolcu ile katılacağı müsabakalarda TFF kuralları geçerli olacak. Sporseverler, turnuva ile ilgili puan durumu, istatistik tablosu ve maç sonuçları Toroslar Belediyesi’nin toroslar-bld.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.