3 yıl sonra aynı yerde kahreden kader!

3 yıl sonra aynı yerde kahreden kader!

Hakkari'de dün çatışmada 2 asker şehit oldu, 15 terörist öldürüldü. TSK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Hakkari Yüksekova bölgesinde yürütmekte olan operasyon sırasında şehit olan askerlerin isimlerinin Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil ile Piyade Uzman Çavuş Caner Çelik olduğu belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in arkadaşı Seyit Yalçın'ın da 3 yıl önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada 2 PKK'lıyı öldürüp şehit olduğu ortaya çıktı.

BABAEVİNDE GÖZYAŞI

35 yaşındaki 3 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in, Sinop'un Boyabat ilçesindeki babaevinde gözyaşı hakim. İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve askeri yetkililer, dün Köprücek köyüne sağlık ekipleriyle giderek aynı zamanda köy muhtarı olan baba Recep ve anne Suzan Aparangil'e acı haberi verdi.

Şehidin anne ve babası acı haber üzerine gözyaşlarına hakim olamazken aileyi Kaymakam Güney ve askeri yetkililer teselli etti.

3 çocuk babası şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in eşi Fatma Aparangil'in ise Ankara'da bulunduğu belirtildi.



26 Ağustos 2002 tarihinde Piyade Uzman Çavuş rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinde göreve başladığını belirtildi. Ardından 2002-2006 yılları arasında Hakkari'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrinde çeşitli görevlerde bulunduğu, 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren ise, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına katıldığı ifade edildi.

ARDAHAN'DA DA YAS VAR

Uzman Çavuş Caner Çelik'in, Ardahan'daki baba ocağında da yas var. Çelik'in, Ardahan'ın Hanak ilçesine bağlı Serinkuyu köyündeki baba evine giden Ardahan Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile komutanlar, sağlık ekipleri eşliğinde baba Bahattin ve anne İsmigül Çelik'e acı haberi verdi.

Acı haberi alan baba Bahattin ve anne İsmigül Çelik ile şehidin kardeşleri fenalık geçirdi. Çelik, ailesine hazır bekletilen ambulansta sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu. Anne İsmigül, "kara kaşlım, kömür gözlüm", "oy evladım, oy" diyerek ağıt yaktı.

3 YIL ÖNCE ARKADAŞI ŞEHİT OLMUŞTU

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in arkadaşı uzman çavuş Seyit Yalçın da 2012 Kasım ayında şehit olmuştu. Seyit Yalçın da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşmüştü.



KANSERLİ ANNESİ İÇİN ASKER OLMUŞTU

2012 şehidi Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın kanserli annesi için uzman çavuş olduğu ortaya çıkmıştı. İki PKK'lıyı öldüren Yalçın yaralanmış, o halde kadın teröristi fark edip teslim olmasını sağlamıştı. PKK'lının bilgileriyle operasyon yapılırken, Yalçın şehit düşmüştü.



BİRLİĞİN ÖNÜNDEYDİ

O dönem Yalçın'ın şehit olmasıyla ilgili şu bilgiler verilmişti: Şemdinli'de 2 sivilin ölümüne, 17 sivilin de yaralanmasına yol açan saldırıyı gerçekleştiren gruba yönelik olarak 4 Kasım günü Şafak-15 isimli bir operasyon başlatıldı. 80-90 kişilik terörist grubun yeri tespit edildi ve operasyon için düğmeye basıldı.

Şehit Seyit Yalçın da Özel Kuvvet Birlikleri'nin en önündeydi. 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Kendisi de yaralandı. Yaralı halde bağırarak bir kadın teröristin teslim olmasını sağladı.

O teröristin verdiği bilgilerle düzenlenen operasyonda ise çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getirildi. Ancak Yalçın kurtarılamadı, şehit oldu.

ANNESİ ACISINA DAYANAMAMIŞTI

Şehit Yalçın'ın annesi, oğlundan gelen acı haberden 1 ay sonra yaşamını yitirmişti.