300 Kişilik Kadroya 804 Başvuru

300 Kişilik Kadroya 804 Başvuru

Düzce’de, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında milli eğitim ve müftülük kadrolarında 8 ay süreli görev almak için İŞ-KUR’a başvuran adayların kuraları noter huzurunda çekildi. 300 kişilik kadroya 804 kişi başvuru yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İş Kur ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında okullarının temizliği için 270, İl Müftülüğü Kuran kurslarının temizlik işleri için 30 hizmetli, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından görevlendirildi ve 8 ay boyunca maaşları ve sigorta giderleri İş Kur İl Müdürlüğü tarafından ödenecek.
MEB’E 270 KİŞİ İÇİN 757 BAŞVURU
Milli Eğitim Müdürlüğünde görev alacak isimlerin belirlenmesi için Düzce Valiliği salonunda kura çekimi yapıldı. 270 kişilik hizmetli kadrosuna 757 kişinin başvuru yapmış olması dikkat çekti. Düzce Merkezde 175, ilçelerde 95 işsiz, 15 Haziran 2015 tarihine kadar okullarda hizmetli olarak çalışmaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışmaya hak kazanan hizmetlilerin 17 Ekim 2015 tarihinde okullardaki görevlerine başlayacakları belirtildi. Düzce Müftülüğünde temizlik görevlisi olarak çalışacak 30 kişilik kadroya 47 kişi müracaat etti. Katılımın yoğun olduğu kura çekme töreninde görevlendirmesi yapılanlar büyük bir sevinç yaşarken, ismi kura da çıkmayanlar üzüldü.
“ÖNCELİK BİRİNCİ LİSTE”
İş Kur İl Müdür Yardımcısı Lütfü Güleç, başvuru sürecinde kadınlar, eski hükümlüler ve engellilere öncelik tanındığını kaydederek “Mevzuatımız diyor ki birinci listeden müracaat edenlere öncelik tanıyacaksınız. Müracaat eden kişiler birinci listede yer alıyor ve bu birinci listenin akabinde ikinci liste oluşuyor. Yani bu birinci listeye girmeyenler ikinci listeye dahil ediliyor. Birinci ve ikinci listeden müracaat eden kişi sayısı 757. Birinci liste yüzde 94 öncelikli kişilerden oluştuğundan dolayı valilikte yaptığımız toplantı gereği sadece birinci listeye girebilenler kuraya dahil, ikinci listeye girenleri kuraya almadık. Bu noktaya dikkat çekmek isterim. İkinci listede ismi olanlar bu kurada yer almıyor. Bu kurada öncelik durumu yok. Bize müracaat eden yüzde 95 oranında öncelikli olduğu için bu sayı zaten yeteri kadar fazla. Bu nedenle biz bu kuraya sadece birinci listede ismi olan öncelikli kişileri dahil ettik” dedi.