36. Vodafone İstanbul Maratonu

36. Vodafone İstanbul Maratonu

İstanbul’da Kasım ayında 36.’sı düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu basın toplantısı geçekleşti.
16 Kasım Pazar günü yapılacak olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı. Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Bayraktar ve yetkililer katıldı.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sportif alanda devamlılığı olan en büyük organizasyonunun Vodafone İstanbul Maratonu olduğunu söyledi. Gümüşdağ, “Her yaşa ve her kesime hitap etmesi nedeniyle şehrimiz için benzersiz bir üründür. Vodafone grubuna teşekkür ediyorum. Ülkemizde futbol dahil birçok sportif pazar küçülürken, koşu platformu katlanarak büyümeye devam ediyor” dedi.
“ÖNÜMÜZDE UZUN BİR YOL VAR”
Bundan sonra ki süreçte de bu iş birliğinin devam etmesi olduğunu ifade eden Gümüşdağ, “Vodafone İstanbul Maratonu, İstanbul’un büyükelçisi gibi. Bu sadece bir spor organizasyonu değil. Majör maraton olmak için önümüzde uzun bir yol var. Ama herkes bilsin ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, biz ve hem sponsorumuz Vadofone, İstanbul’u günün birinde majör maraton yapabilmek için ihtiyaç duyulan bütün adımları atacağız. Dünya’daki bütün maratonları geziyoruz. Bu maratona koşucu olarak katılamazsanız bile seyirci olarak katılmanızı istiyoruz” diye konuştu.
BURUK: “AVRUPA’NIN 7., DÜNYA’NIN DA 17. EN İYİ MARATONU”
İstanbul Maratonu’nda bu sene yenilikler senesi olduğunu açıklayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise, sözlerine şu şekilde devam etti:
“36.’sı koşulacak olan ve bizim de 3. kez isim sponsoru olduğumuz bu maratonda, yeniliklerden bir tanesi de bizim bu işi uzun vadeli görmemiz. Spor bizim için çok önemli. Spora destek oluyoruz, sporcuya destek oluyoruz. Bizce her şeyden önemlisi spor sayesinde halkın sağlıklı yaşamına destek oluyoruz. Bu maratona yaptığımız yatırımda çok önemli yer tutuyor. 3 sene de 3 katı katılımcıya ulaştık. Geçen sene halk koşusunda ise 120 bin katılımcı vardı. Son hedefimiz ise İstanbul Maratonu’nu majör maratonlar arasına sokmak. 2012 senesinde Vodafone İstanbul Maratonu altın kategoriye girmeye hak kazandı. Bu çok büyük bir başarıdır. 2013 yılında yine Atletizm Federasyonu tarafından Avrupa’nın 7. Dünya’nın da 17. en iyi maratonu seçildi.”
BAYRAKTAR: “BU ORGANİZASYONLAR OLİMPİYATLARIN ALINABİLMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Spor Aş. Genel Müdürü İsmail Bayraktar ise Vodafone İstanbul Maratonu’nu her yıl daha yukarıya çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, “Bizim için önemli olan İstanbul’un bu organizasyonu daha da fazla sahiplenmesi. Bunu sağlayabilmek için 3 ay öncesinden İstanbul’un en önemli meydanlarında düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle İstanbul’u maratona hazırlamaya başladık. Lisanslı sporcu sayısının artması, en az tesisleşme kadar büyük ölçekli sportif organizasyonların daha da ötesinde olimpiyatların alınabilmesi için çok önemli unsurlar. Maraton heyecanımızı arttıran diğer bir konu da katılımcı sayısı. Daha şimdiden geçen yıla göre katılımcı sayımızda ciddi bir artış var. Geç kayıtlarla beraber bu sayının 25 bin’e ulaşacağını düşünüyoruz. Spor A.Ş. olarak, sponsorluğa olan bakış açımızı geliştirdik. Biz herkesi İstanbul aşkına koşmaya davet ediyoruz. Hedefimiz hem İstanbul’luyu koşmaya hem de yıl boyu İstanbul’un her noktasında insanları spor yapmaya teşvik etmek. Aynı zamanda maratonumuza katılacak yabancı sporcuların, Dünya’nın bu en güzel şehrinin gönüllü turizm elçileri olmalarını sağlamaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.