39 yıllık yalana 75 bin lira tazminat

39 yıllık yalana 75 bin lira tazminat

İzmir'de Çağlar B, 2 yıl önce babası olarak bildiği Mustafa B'nin ölüm döşeğinde "Ben senin baban değilim" sözü üzerine yaptığı araştırmada biyolojik babasının Cihat Kolca olduğunu öğrenerek ona karşı tazminat davası açtı.

İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme 39 yıl boyunca Çağlar B'den gizlenen baba Cihat Kolca'yı 75 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. İzmir'de özel bir şirkette yöneticilik yapan Çağlar B'nin ilginç öyküsü, 3 yıl önce ölüm döşeğindeki babasının itirafıyla ortaya çıktı.

Annesini yıllar önce kaybeden Çağlar B'nin babası Mustafa B, bir süre önce akciğer kanserine yakalandı. Durumu ağırlaşan Mustafa B, başından hiç ayrılmayan Çağlar'a, "Ben senin gerçek baban değilim ama seni gerçek oğlum gibi sevdim" dedi.

Mustafa B. kısa süre sonra hayatını kaybederken, kafasında soru işaretleri beliren Çağlar B. gerçek babasını bulmak için harekete geçti. Annesi Canan B'nin yıllar önce aile dostları Cihat Kolca ile ilişki yaşayıp, hamile kaldığını, ancak Kolca'nın, annesini o dönem yüz üstü bıraktığını, annesinin daha sonra Mustafa B. ile evlendiğini öğrendi.

Mezarlar açıldı

Çağlar B. gerçek babasının Cihat Kolca olduğundan emin olmak için hukuki süreç başlattı.

Mustafa B. ve annenin mezarları açılırken, alınan DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu'nda karşılaştırıldı. Mustafa B'nin öz babası olmadığından emin olan Çağlar B'nin, İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava sonunda gerçek babasının Cihat Kolca olduğu anlaşıldı.

Manevi bedeli bu rakam değil

Tam 39 yıl sonra gerçek babasını DNA testiyle bulan Çağlar B, avukatı Varol Turbay aracılığıyla biyolojik babası Cihat Kolca'ya maddi ve manevi tazminat davası açtı. İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi ise dava sonunda, yıllarca çocuğundan babalığını gizleyen Cihat Kolca'yı 75 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Avukat Varol Turbay, davayı kazandıklarını ama müvekkilinin yaşamı boyunca gerçek babasından yoksun bırakılmasının manevi bedelinin bu olmaması gerektiğini belirterek, karara itiraz edeceklerini söyledi.