4 gündür bulunamayan minik Elif'te flaş gelişme

4 gündür bulunamayan minik Elif'te flaş gelişme

Ankara'da Yağlıkara Ailesi'nin en küçük çocukları 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, 4 gün önce oyun oynamak için çıktığı mahallede kayboldu. Küçük Eylül'ü arama çalışmaları devam ederken baba İbrahim Yağlıkara, kızından cuma gününden beri haber alamadığını belirtti. Anne Şerife ise çocuğunun canlı veya cansız kendilerine getirilmesini için yalvardı.

VALİLİK: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara Valiliği'nden Eylül Yağlıkara'nın kaybolmasıyla ilgili yapılan açıklamada 1 kişinin tutuklandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca arama çalışmalarının İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl AFAD Müdürlüğü ekiplerince keşif uçağı, drone, kadavra köpek timi, iz takip köpek timi ve motorlu yamaç paraşütleri kullanılarak devam ettiği bildirildi.

"YÜREĞİMİZ YANIYOR"

Arama çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiğini belirten Yağlıkara, "Ailemiz şu anda bitkin halde. Ciğerimiz, yüreğimiz yanıyor. Bu caniler bulunsun. Benim ciğerim yandı, başkalarının ciğeri yanmasın. Bulunursa bu canilerin gereğini devletin bir an evvel yapmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yağlıkara, şüphelinin evinde yapılan aramada kanlı bir eldiven bulunduğunu ve aracında yapılan incelemede ise bir paspasın yıkanmış halde bulunduğunu söyledi.

DNA testi için kendisinden kan örneği ve tükürük alındığını kaydeden Yağlıkara, şüphelinin tutuklanarak cezaevine konulduğunu anlattı.

38 KİŞİ ARAMALARA KATILIYOR

Polatlı'nın Uzunbeyli Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı arama çalışmalarına devam edildi. Çocuklarının sağlığından endişe eden aile, küçük Eylül'ün biran önce bulunmasını istedi. Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı kırsal Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da evlerinin yakınında oynadığı sırada kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı arama çalışmaları, 5. gününde de devam ediyor. Çalışmalara Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekiplerinden 38 personel katılıyor.

BİSİKLETİ OTLARIN ARASINDA BULUNDU

Baba İbrahim Yağlıkara, sabah ailesiyle kahvaltı yaptıktan sonra Konya'nın ÇeltikKasabası'ndaki pazar yerine gittiğini söyledi. Evine döndükten sonra eşinden aldığı kavunu kesmesini ve çocukları Eylül'ü çağırmasını istediğini belirten Yağlıkara, o sırada evlerine gelen yeğeni Boran'ın kendisine Eylül'ün sokakta olmadığını söylediğini aktardı.