4 yeni hayat

4 yeni hayat

İlçede yaşayan ve yakınları tarafından isminin verilmesi istenmeyen 50 yaşında, 2 çocuk annesi bir kadın, geçirdiği beyin kanaması neticesinde Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastanın, 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetiminin organ nakli isteğini ilk etapta geri çeviren hastanın yakınları, daha sonra din görevlilerinin de isteğiyle, organ bağışını onayladı. Donörün organlarının bağışlamasında bir engel olmadığının tespit edilmesiyle birlikte, dün Organ Nakli Şubesi yöneticiler hareketli anlar yaşadı. Donörün kalbinin Ankara’ya, 2 böbreği ile karaciğerinin de Bursa’ya yollanması kararlaştırıldı.

Gece saatlerinde donör Edremit Devlet Hastanesi ameliyathanesinde nakile hazır hale getirildi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yola çıkan sağlık ekibi, gece saatlerinde ambulans uçakla Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’na geldi. Havalimanında bekletilen ambulansa binen ekip, vakit kaybetmeden Edremit Devlet Hastanesi’ne giderken, karayoluyla Bursa Uludağ Üniversitesi’nden yola çıkan sağlık ekibi de, eş zamanlı olarak hastaneye geldi ve organ nakli ameliyatına başlandı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren ameliyat başarılı geçti ve çıkartılan organlar 4 alıcı hastaya hayat vermek için yola çıktı.

Organ nakli ameliyat ekibinde bulunan Uludağ Üniversitesi Doktoru Ziya Dündar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Öncelikle vericimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine de çok teşekkür ediyoruz. Hastamızın karaciğeri, kalbi ve böbrekleri bağışlanmıştır. Nakli yapıldı. Kalbi Ankara’dan gelen ekip aldı. Büyük ihtimal ile ameliyata da başlanmıştır. Biz de Uludağ Üniversitesi olarak, karaciğeri ve böbreklerini götürüyoruz. Karaciğer hastamız hazır. 2 böbrek için de hasta seçimi yapılıyor. İnşallah, bu donörün hayırsever ailesinin yaptığı bu bağışla 4 hasta yeniden hayata tutunacak. Burada çalışan tüm ekibe ve Edremit Devlet Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 5 saat süren ameliyata; Doç. Dr. Mete Hıdıroğlu, Op. Dr. Emrah Oğuz, Uzm. Dr. Ziya Dündar, Uzm. Dr. Burhan Coşkun, Uzm. Dr. Ali Önder Devay, Uzm. Dr. Fatih Erol, hemşireler ve sağlık personeli katılırken, Dr. Rafet Oflaz da ekibe koordinatörlük yaptı.