40 Yaşında Hafız Oldu

40 Yaşında Hafız Oldu

Mardin’in Ömerli ilçesi Sivritepe köyünde imam hatip olarak görev yapan 40 yaşındaki Adnan Ceviz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda hafızlık belgesini aldı.
Mardin’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında yıl boyu başarı gösteren personele çeşitli hediyeler ve başarı belgeleri veriliyor. Bunun yanı sıra çeşitli eğitimlerde başarı gösteren görevlilere de eğitim tamamlama kurs bitirme belgeleri veriliyor. Ömerli İlçesi Sivritepe köyünde İmam Hatip olarak görev yapan Balıkesirli Adnan Ceviz hafızlık belgesini aldı. Ömerli Eski Müftüsü yeni Mardin Müftü yardımcısı olan İsmail Ünal tarafından hafızlık eğitimi verilen Adnan Ceviz, her gün kilometrelerce yol kat edip eğitimini tamamlayarak hafız oldu. Müftü Yardımcısı İsmail Ünal Adnan Ceviz hocanın azmini takdirle karşıladığını söyledi.Makamında kabul ettiği Adnan Ceviz’e hafızlık belgesini veren Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Hafızlık yeryüzünde hiçbir kitaba nasip olmamış bir güzelliktir. Hafızlık yeryüzünde hiçbir kitaba nasip olmamış bir güzelliktir. Kur’an’ın tamamını ezberinde tutan yeryüzünde milyonlarca insan var. Hafızayı ve kalbi canlı bir Kur’an’a dönüştürmek çok farklı bir duygudur. Milletimiz Kur’an hafızı olmaya, hafızalarımızı canlı Kur’an’a dönüştürmeye tarih boyunca önem vermiştir. O kimse kalbini canlı Kur’an’a dönüştürdükten sonra artık kimsenin kalbini kıramaz, kâinata Allah’ın nazarıyla bakar. Biz bu manaya önem veriyoruz. Adnan Hocanın bu istek ve kararlığı bütün personelimiz için bir örneklik teşkil edeceğini bekliyoruz. Kendisinden sadece Kur’an Hafızlığı değil aynı zamanda Kur’an muhafızlığını da bekliyoruz” dedi.
Müftü Coşkun hafızlığını tamamlayan Adnan Ceviz’e Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı Kur’an-ı Kerim tefsiri hediye etti.