48 Yıl Sonra 3. Kez Bir Araya Geldiler

48 Yıl Sonra 3. Kez Bir Araya Geldiler

Ödemiş’in Ovakent beldesindeki Adagide ilkokulu 5/C sınıfından 1966 yılında mezun olduktan uzun yıllar sonra yeniden bir araya gelmeye başlayan Turgay Özkan ve arkadaşları 48 yıl sonra yeni bir buluşma daha bir araya geldiler.
1985 yılında Adagide’den Antalya kaş’a göç eden ve Kaş’a yerleşen İşadamı Turgay Özkan’ın çabalarıyla 3 Ağustos Pazar günü Bademli Dere Restaurant’ta bir araya gelen Adagide İlkokulu 5/C sınıfı öğrencileri ve arkadaşları, öğle yemeğinden sonra bol bol sohbet etti. Önceki yıllarda Zeytinlik Gölland Restaurand’ta bir araya gelen 25’e yakın sınıf arkadaşı 201 yılında Gölland’ta yapacakları 50. Yıl buluşmasına da hazırlık yaptı.
ÇOCUKLAR DA ARKADAŞ OLDU
Bu tür bir araya gelmelerin arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendirdiğini dile getiren İşadamı Turgay Özkan, “Biz 48 yıl önceki çocukluğumuzu hatırlarken çocuklarımız ve torunlarımız da tanışma kaynaşma fırsatı bulmuş oldu. Ortak anılarla güçlenen dostluklarımıza yeni bağlar eklendi. 50 yıl için daha büyük ve daha geniş katılımlı bir organizasyon düşünüyoruz. Şimdiden o günün heyecanını duyuyorum.” Dedi.
Bu tür organizasyonlar için geç kaldıklarını dile getiren Turgay Özkan, “Genç kuşaklara tavsiyem, bizim gibi geç kalmadan her yıl bir araya gelerek dostluklarını pekiştirsinler. Zamanla aramızdan ayrılanlarını boşluğunu hissediyoruz. Bu duyguyu yaşamadan yıldönümleri yaparak anılarını tazelesinler” dedi.
ÖĞRETMENİMİZE ULAŞAMADIK; ULAŞMAK İSTİYORUZ
Geçtiğimiz yıl yapılan toplantı sonunda, “Hemen hemen arkadaşlarımızın tümüne ulaştık ama sınıf öğretmenimiz Süheyla Canaydın’a hala ulaşamadık. Kendisinin Elazığlı olduğunu biliyorum. Evlilik sonrası soyadı değişmiş olabilir. O yüzden kendisine ulaşamadık. Sizin kanalınızla buradan çağrı yapıyorum: Elazığlı Süheyla öğretmenimizi tanıyan ve izini bulmamızda bize yardımcı olmak istenler bizimle irtibata geçerse çok büyük bir iyilik yapmış olacaklar” dedi.