4’üncü Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması

4’üncü Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması

4’üncü Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, Ataol Behramoğlu onur konuğu olmak üzere 6 farklı ülkeden gelen şairlerin katılımıyla gerçekleşti.
Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin onur konuğu olan Ataol Behramoğlu, etkinlik öncesi sevenleriyle buluşarak kitap imzaladı. Eskişehir ve Türkiye’ye yakışan bir etkinlik olduğunu belirten Behramoğlu, özellikle yurtdışından gelen şairler için Türkiye’nin gerçek imajını görme bakımından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade ederek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, etkinliği, Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’a ithaf ettiklerini kaydetti. Şiir buluşmalarının, sevginin ve hoşgörünün büyük şairi Yunus Emre’nin bu topraklarda yaşamasından dolayı başlatıldığını dile getiren Ataç, “Tabi bunun iki üstadı var. Biri Rahmi Emeç diğeri de İstanbul koordinatörü Haydar Ergülen. Bu iki dostuma da ben çok teşekkür ediyorum. Bugün onların sayesinde bu tür etkinlikler devam ediyor. Ayrıca burada onursal konuk olmayı kabul eden Ataol Behramoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Onun gelmesi burada farklı bir hava kattı ve bu katılımın bu şekilde iyi olmasında etkisi çok büyük. Ayrıca bu etkinlikte Oktay Rıfat’ın, Orhan Veli’nin ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın 100’üncü yaşı kutlanıyor. Onunla da ilgili son derece güzel programlar var. Ayrıca çok önemsediğim Galler’li şair Caroline Stockford’un da Yunus Emre ile ilgili şiirlerinin okunması ve onunla ilgili şiirleri okuması çok anlamlı bence. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Emeği geçen düzenleme kuruluna da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük emek sarf ediyorlar. Dileğim çok keyifli, renkli üç gün geçsin ve buradaki bu güzel nağmeler, sesler Güneydoğu’ya da gitsin. Oradaki insanların içini bir nebze yumuşatsın ve barış gelsin” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından onur konuğu Ataol Behramoğlu’na özel bir plaket ve Yunus Emre heykeli hediye edildi.
İlk şiir kitabının 1954 yılında yayımlandığını belirten Behramoğlu, 50’inci sanat yılı olması sebebi ile önümüzdeki iki yılın “Yarım Yüzyıl’da Şiir Yürüyüşü” adıyla kutlanacağını sözlerine ekledi. Behramoğlu’nun ardından söz alan etkinliğin direktörü ve şair Haydar Ergülen ise, 4 yıldır düzenlenen etkinlikten dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinlik yurtdışından katılan şairlerin şiirlerini Türkçe ve kendi dilleri ile okumasının ardından son buldu.