5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni

5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni

Andante Klasik Müzik Dergisi tarafından bu yıl 5.’inci kez düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.
Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Beyoğlu Pera Palas Oteli’nin Balo Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi Ferda Demircan, gazeteci yazar Hıncal Uluç, Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali, klasik müzik severler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak Yarışmaya ismi verilen, Türkiye ile Batı müziği arasında köprü olan İtalyan asıllı müzisyen Giuseppe Donizetti’yi anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından ödül alan Hande Küden’in keman dinletisi ile devam etti.
Donizetti Klasik Müzik Ödül Töreni’nde bu yıl 11 kategoride belirlenen adaylar arasında yapılan seçimde, ödül almaya hak kazanan sanatçı ve topluluklara ödülleri takdim tek tek edildi. Adaylar klasik müzik dünyasının en etkili 100 kişisinin oluşturduğu jüri üyeleri tarafından seçildi.
Giuseppe Donizetti’yi Beyoğlu için unutulmaz bir sanatçı olarak ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Anlaşılmaya değer birçok deha, medeniyetimizi şekillendirmiş ve bize birçok eser bırakmıştır. Mazimizdeki hayranlık verici görkem birçok farklı etnik kökene sahip olan milletin oluşturduğu bizim müşterek mirasımızdır. Beyoğlu bugünde bu müşterek mirasın merkezidir ve merkezi olarak kalacaktır. Beyoğlu ve bütün tarihimiz için Giuseppe Donizetti’nin çok önemli bir yeri vardır. Bildiğiniz gibi Donizetti ömrünün 28 yılımı Beyoğlu’nda geçirdi. Paşanın yazdığı seslendirdiği eserlerde Beyoğlu’ndan mutlaka esintiler bulunur” dedi.
Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde ödüle layık görülen isimler şu şekilde:
“Yılın 30 Yaş Altı Çıkış Yapan Genç Müzisyeni Hande Küden, Yılın Kadın Dansçısı İlke Kodal, Yılın Erkek Dansçısı Yücel Emre Kaynarsu, Yılın Kadın Opera Yorumcusu Soprano Simge Büyükedes, Yılın Erkek Opera Yorumcusu Tenor Murat Karahan, Yılın Oda Müziği Topluluğu Golden Horn Brass, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu Ayşegül Kirmanoğlu, Yılın Klasik Müzik Etkinliği Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Müzik Festivali, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu Çağ Erçağ, Yılın Piyanisti Emre Şen, Yılın Bestecisi Zeynep Gedizlioğlu, Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü İzmir Barok ve Lila Müzik, Yaşam Boyu Başarı Ödülü Ayla Erduran ve Özel Başarı Ödüllerine Bilkent Senfoni Orkestrası, Tolgahan Çoğulu ve Can Çakmur layık görüldü.”