5 ilden gelen ekipler kayıp çocukları arıyor

5 ilden gelen ekipler kayıp çocukları arıyor

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde Salı günü evlerinin yakınlarındaki bir parkta oynarken kayıp olan 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı, 5 ilden gelen ekipler tarafından aranıyor.


Arama çalışmaları sürerken, bölgede kar yağışı olmasa da gece eksi derecelere düşen soğuk havalar nedeniyle umutlar her geçen gün azalıyor. Tokat’ın yanı sıra Amasya, Ordu, Samsun ve Ankara’dan gelen AFAD, UMKE ekiplerinin yanı sıra bölgede komando taburu askerleri, jandarma ve poliste arama çalışmalarını sürdürüyor. Kelkit Çayı çevresinde yoğunlaştırılan arama-tarama çalışmaları hem karadan hem suda botla dalgıçlar tarafından yapılıyor. Kılıçkaya Barajı’nın kapakları kapatılarak Kelkit Çayı’nın suyu kesilirken, çalışmalar Reşadiye ile HES Barajı’nın bulunduğu 25 kilometrelik alanda devam ediyor.

BAYRAM HAFTA SONLARI BABASI İLE KELKİT ÇAYI’NDA BALIK TUTMAYA GİDİYORMUŞ
Bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Tokat Valisi Cevdet Can, Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tamer Ertürk’ten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Can, ellerinde olan 5 güvenlik kamerasına göre çocukların en son olarak Kelkit Çayı kenarında görülmüş olduğunu kaydetti. 5 yaşındaki Bayram’ın babası Ömer ile hafta sonun Kelkit Çayı kenarında balık tutmaya geldiği bilgisinden yola çıkarak çocukların bu bölgeye gelmiş olabilecekleri ihtimalini değerlendirdiklerini ifade eden Vali Can, olayın üzerinden 48 saat geçtiğini, emniyete olayla ilgili Salı günü 14.30’da bilgi verilmiş olduğunu belirterek, “Bayram’ın babası ile balık tuttukları bölge burası. Baba, ‘ben genellikle çocuğu dere kenarına indirmezdim. Yukarıda bırakırdım, tuttuğum balıkları sepete koyardı’ diyor. Dolayısıyla biz çocukların bir meraktan dolayı dere kenarına indiklerinde inşallah düşündüğümüz olmamıştır. Bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Şu anda devletimizin tüm imkanları ile arama tarama çalışmaları devam ediyor” dedi.

İKİZ KARDEŞİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Bayram’ın dedesi Bayram Erol, kucağına aldığı kayıp torunun ikizi Berat’la evlerinin önüne endişeli bekleyişini sürdürüyor. Bayram parkta oynarken ikiz kardeşi Berat’ın okulda olduğunu ifade eden Dede Erol, “Aynı yumurta ikizi olan Bayram, iki kardeşinin esmeri idi. Bir umut çalışmalardan iyi haber bekliyoruz” diye konuştu.
Berat ise ikiz kardeşinin bulunmasını istedi. Torundan iyi haberler bekleyen Rukiye Erol ise gözyaşı dökerek, “Aradık taradık bulamadık. Kaçırıldıysa da bulsunlar, haber etsinler. Bizim ciğerlerimiz yandı, kimsenin yanmasın. Ben onları kucaklarımda büyüttüm. İkizdi onlar, eşi kaldı. Kardeşi evde ağlıyor. Bize yardım etsinler. Anneleri perişan” şeklinde konuştu.