5 Yavru Köpeği Kaderlerine Terk Ettiler

5 Yavru Köpeği Kaderlerine Terk Ettiler

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde, kimliği belirsiz vatandaş tarafından kaderine terk edilen yavru köpekler sahiplendirildi.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin tarafından belediyeye yapılan ihbar sonrasında, belediye ekiplerince yapılan arama çalışmaları neticesinde sahipsiz köpeklerin belde de hayırsever bir işadamı tarafından dört gündür işletmesinde bakıldığı tespit edildi. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği ve Belediye’nin işbirliği ile yapılan çalışma sonrasında yavru köpekler sahiplerine teslim edildiler. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Filyos’ta bir vatandaşın annesinden ayırmak sureti ile beş yavru köpeği Saltukova beldesine aracı ile getirip terkettiği ihbarını aldıklarını hemen harekete geçtiklerini ifade etti. Başkan Evren Türeci Sezgin, “Yavrularından koparılan annenin ağlamalarından etkilenen ve zaten anne ve yavruları düzenli olarak besleyen Filyos hayvanseverleri arayarak bizi olaydan haberdar ettiler. Hiç zaman kaybetmeden Saltukova Belediyesi Zabıta görevlisi Erdem Bey’e ulaştık yardımlarını rica ettik. Kısa sürede yavru köpeklere ulaşıldı. Filyos’ta hayvanları besleyen hayvanseverler yavruları hemen gelip teslim aldılar ve annesine kavuşturdular. Bu gibi durumlarda bize ihbar geldiği anda, gerekli tüm mercileri harekete geçirerek elimizden ne gelirse yapıyoruz. Filyostaki hayvansever dostlarımıza, Saltukova Belediyesi Zabıta ekiplerine sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
"ANNEYİ YAVRULARINDAN AYIRMAK AYIPTIR"
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin,köpeklerin sahiplerine teslim edilmesinin ardından yavru köpeği sokağa bırakan ve bırakanlar hakkında cezai işlem verilmesini talep ettiklerni ifade etti. Sezgin, "Yapacagımız araştırmanın ardından, bu vicdansızlıgı yapan vatandaşın tespit edilmesini ve gerekli cezai işlemlerin verilmesi için konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. İster insan olsun ister hayvan olsun, bir anayı yavrularından ayırmak ayıptır, günahtır. Bunun hiçbir açıklaması yoktur. Vicdana, ahlaka ve insanlığa sığmayan bu durumun bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Yüce dinimiz İslam, hayvanların şimdi sessiz olduklarını ahirette dilleneceklerini bildiriyor. Günlerce ağlayarak yavrularını tüm Filyos sokaklarında arayan yemeden içmeden kesilen bir anne köpeğin doğmaktan başka hiçbir suçu yoktur ve en az bizim kadar yaşam hakkı vardır. Bunların unutulmaması gerekiyor” dedi.