53 GAZETECİLER DERNEĞİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

53 GAZETECİLER DERNEĞİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

53 Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen yılın enleri ödülleri, düzenlenen görkemli tören ile sahiplerini buldu.
53 Gazeteciler Derneği Yılın Enleri Ödül töreni Rize Öğretmen Evi’nde geniş bir katılım ile gerçekleşti. Törene Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Karadeniz Bölgesi Başkanı Turgut Özdemir, 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak başta olmak üzere basın, iş, siyaset çevrelerinden çok sayıda kişi katıldı.
Seçici kurul tarafından; İş dünyasında, bürokraside ve basın sektöründe belirlenen 53 kişi ve kurumun ödül aldığı törende yılın Haber Ajansı ve Ajans Haberciliği ödülü İhlas Haber Ajansı’na verildi. İhlas Haber Ajansı adına ödülü İhlas Haber Ajansı Rize Sorumlusu Göktürk Fırat aldı. Fırat ödülü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın elinden aldı.
Basın sektöründe birlik ve beraberliğin sağlanmasına yapmış olduğu katkı dolayısı ile 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak onur ödülüne, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Muhammet Kaçar çevre haberleri ödülüne, Rizedeyiz.com sitesi editörü Aytekin Kalender ise internet haberciliği ödülüne layık görüldü.
Öte yandan törende RENK projesi ile eğitime verdiği katkıdan dolayı Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize’de istidam ve kalkınmaya verdiği destek dolayısı ile iş adamı Şaban Ali Razıoğlu, Rize’de turizme verdiği destekten dolayı RİDOS Termal Oteli Sahibi Kasım Ekşi, Soma’da da ölen madencilerin öğrencilerine verdiği 1 milyon TL’lik burs desteğinden dolayı Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne kazandırdığı hızlı ivmeden dolayı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman da ödüle layık görüldü.