6. Geleneksel Cumhuriyet Koşusu Kilis 7 Aralık Üniversite’sinde Yapıldı

6. Geleneksel Cumhuriyet Koşusu Kilis 7 Aralık Üniversite’sinde Yapıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde “6. Geleneksel Cumhuriyet Koşusu” düzenlendi.
7 Aralık Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Her yıl düzenlenen koşuya bu yıl Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra diğer üniversitelerden ve liselerden öğrenciler de katıldı. Okt. Ahmet Yılgın’ın koordinasyonunda yarışan yarışmacılar, Rektör Güvenç’in start vermesiyle 7 Aralık Üniversitesi önündeki bulvarda yarışmaya başladılar.
144 kişinin yarıştığı koşuda üniversiteler arası yarışta bayanlarda Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden İsmihan Tuncer birinci, 7 Aralık Üniversitesi öğrencilerinden Kübra Barak ikinci, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencilerinden Melis Caymazoğlu üçüncü oldu. Üniversite erkeklerde Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden Emrah Ergül birinci, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden Ali Vural ikinci, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden Zeki Akdağ üçüncü oldu. Liseler arası yarışta bayanlarda Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden Meryem Aygün birinci, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Fatma Yılmaz ikinci, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden Emine Gül Toprak üçüncü oldu. Erkeklerde ise İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Musabeylioğlu birinci, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yusuf Kaya ikinci, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Murtaza Ergün üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere üniversite tarafından hediye edilen çeyrek altınları ile madalyaları Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı tarafından verildi.