6 yaşındaki çocuğa alkol testi!

6 yaşındaki çocuğa alkol testi!

İzmir'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Karabağlar ilçesi Limontepe semtinde 6 yaşındaki çocuğun motosiklet kullanması ve yaptığı kazadan sonra çocuğa alkolmetre üfletilmesi şaşkınlık yarattı. Çocuğun alkolmetreyi üflerken çekilmiş fotoğrafı sosyal paylaşım sitelerinde paylaşma rekoru kırarken, "Bu yaşta çocuk nasıl motosiklet kullanır?" sorusunu da akıllara getirdi. Motosikletin sahibine para cezası kesilirken, emniyet yetkilileri, çocuğa alkolmetre üfleten polis memurunun uygulamada hata yaptığını bildirdi.

ARAÇ SAHİBİNE PARA CEZASI

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da 'İzmir'de Çevirme Radar' adlı kullanıcı tarafından paylaşılan bir fotoğraf görenleri hayrete düşürdü. "Limontepe'de 6 yaşında motorla kaza yapan çocuğa alkol testi" ve "Gitti ehliyet" yazısıyla birlikte yayımlanan fotoğraf paylaşım rekoru kırıyor.

Fotoğrafta, Limontepe semtinde motosiklet kullanan ve kazaya karışan bir çocuğa trafik ekipleri alkol muayenesi yaparken görülüyor. 6 yaşında olduğu iddia edilen çocuk ne olduğundan habersiz alkolmetreye üflerken, ayağında ayakkabı bile olmadığı gözlendi. Başka bir çocuk da bu ilginç anı cep telefonuyla fotoğraflarken görüntülendi. O yaştaki bir çocuğun motosiklet kullanması büyük şaşkınlık yaratırken, fotoğrafı görenler 'Ailesi bu yaşta çocuğun motosiklet kullanmasına nasıl izin veriyor?' yorumunu yaptı. Kazada çocuğun yara almadan kurtulması sevindirirken, motosiklet sahibine 1609 lira ceza kesildi.

'HATALI UYGULAMA'

Emniyet yetkilileri, görevli polisin alkolmetreyi küçük çocuğa üfleterek, uygulamada hata yaptığını bildirdi. Facebook ve Twitter'da paylaşılan fotoğrafın altına birbirinden ilginç yorumlar da yapıldı. Yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
Serkan Şekeroğlu: Yuh artık.

Adem Şentürk: Şaka mı?
Ahmet Yıldırım: Bence çocuğa alkol satan yeri tespit etmeye çalışıyorlar
Ümit Avcu: Polis mecbur alkol kontrolü yapmak zorunda. Yoksa tutanak yiyor.
Gökhan Kahraman: Limontepe'de çocuk çalıntı motorla arabaya çarptı. O çocuğa da alkol testi yapıldı. Gerçek olay bu.
Volkan Çolak: Sadece polisin sempatisi, cocuğun merakı.
Volkan Çelikay: Çocuk ceza almaz ama vay babasının haline.