6 yeni bombacı alarmı!

6 yeni bombacı alarmı!

12 Mart'ta bir dizi terör örgütünün “Halkların Birleşik Devrim Hareketi” adıyla ortak eylem birliği kurduğu öne sürülmüş, hemen ardından 13 Mart’ta Ankara’daki kanlı saldırı yaşanmıştı. İstihbarat birimleri, bu saldırının ardından PKK terör örgütünün yeni bombalı eylemlerde kullanmayı planladığı iddia edilen teröristlerin kimliklerini belirledi.

MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) üyesi Havva Çustan, Ali Haydar Keleş ve Emrah Erdoğan’ın, DAEŞ tarafından gerçekleştirilen Şanlıurfa Suruç ve Ankara tren garı saldırılarında ölenler ile güvenlik güçlerinin operasyonlarında ölen teröristlerin “intikamını almak” için bombalı/silahlı eylem yapmayı hedeflediği belirtildi.

6 bombacıdan Aysel Özlü, Ali Haydar Keleş, Emrah Erdoğan ve Havva Çustan’ın fotoğrafları emniyet teşkilatlarına
gönderildi.

‘EYLEM’ PASAPORTU

Ayrıca PKK üyesi Taner Yeşilbaş, Mehmet Erbey ve Şırnak Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı “Âvinar” kod adlı Aysel Özlü’nün intihar eylemi yapabileceği gerekçesiyle tüm birimler alarma geçirildi. Özlü’nün 20-25 yaşlarında, kısa boylu, siyah saçlı, kahverengi gözlü, yuvarlak yüzlü olduğu; Suriye Haseke’deki Rimelan kamplarında canlı bomba eğitimi aldığı belirlendi.

Öte yandan PKK’nın 13 teröriste Irak pasaportu çıkardığı ve bunlardan 7’sinin Şırnak Silopi’deki habur sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Diğer 6 örgüt mensubunun ise 28-29 Mart’ta Türkiye’ye giriş yapacağını tespit eden istihbarat birimleri, söz konusu teröristlerin izini sürmeye başladı.

Ankara’da 17 Şubat ve 13 Mart’taki canlı bomba saldırılarını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmişti. İstihbarat birimleri, PKK liderleri, KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, diğer Eşbaşkan Hülya Oran ve HPG (Halk Savunma Merkezi) sorumlusu Murat Karayılan’ın şubat sonunda gerçekleştirdiği toplantının ayrıntılarına da ulaştı. Toplantıda mart ayı içerisinde TAK’a eylem talimatı verildiği, deşifre edildi.

Buna göre, 17-23 yaş aralığındaki TAK mensuplarının bir bölümü büyük şehirlere gitti. Bu gençlerin inşaatlar başta olmak üzere kolay iş bulacakları yerlerde kendilerini kamufle etmek suretiyle eylem talimatı bekleyecekleri tespit edildi. Terör örgütünün, Türkiye’de yeni çatışma alanları oluşturmak amacıyla Irak’ın kuzeyinden çok sayıda teröristi Türkiye’ye aktarmayı amaçladığı; saldırı, sabotaj, tuzaklama, ve baskınları artırarak, hükümeti çözüm sürecine dönmeye zorlamayı hedeflediği bildirildi.

MUHTARLAR VE GAZETECİLER

Terör örgütünün yeni hedefinin ise AK Parti teşkilatları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki buluşmalara katılan muhtarlar ile “hükümet yanlısı” olduğunu öne sürdükleri gazeteciler olabileceği iddia edildi. PKK’nın, hırsızlık ve uyuşturucu gibi suçlara meyilli gençlerin şehir çatışmalarında ya da intihar eylemlerinde kullanılmak için kazanılması yönünde çalışma yapılması talimatı verdiği de belirlendi.

UÇAK KAÇIRMAK İSTEDİLER

PKK’nın, 11 Eylül 2001’de El Kaide tarafından ABD’de İkiz Kuleler’e düzenlediği saldırı gibi, uçak kaçırarak intihar eylemlerine yönelebileceği de öne sürüldü. Örgüt mensuplarının Van-İstanbul uçağını kaçırmak istedikleri, istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. Başta Van olmak üzere tüm havalimanlarında tedbirler artırıldı.