62 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

62 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Süphan Cami imamı Abdullatif Nakşioğlu, 62 yaşında Anadolu Üniversitesi ilahiyat fakültesi bölümünden mezun olup diplomasını aldı.
Abdullatif Nakşioğlu, Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Kömürlü köyünde dünyaya geldi. 7 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrenmeye başlayan Nakşioğlu, 11 sene medrese eğitimi gördü. Evli ve 9 çocuk sahibi olan Nakşioğlu, gençlik çağlarında köylerinde okul olmadığı için okuma yazmayı medresede kendi kendine öğrendiğini söyledi. Nakşioğlu, "Sonra dışarıdan açık öğretimde kaydımı yaptım. 1970 yılında 18 yaşındayken ilkokul diplomamı dışarıdan aldım. Daha sonra ortaokul ve İmam Hatip Lisesi’ne dışarıdan kaydımı yaptım, imtihanlara girmeye başladım. 1987 yılında ortaokul ve İmam Hatip Lisesi mezunu olup diplomalarımı aldım. Daha sonra üniversiteye kaydımı yaptım ve imtihanlara katılmaya başladım. 44 yıllık bir eğitimden sonra 62 yaşımda üniversite mezunu oldum ve diplomamı aldım. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite diplomalarımın hepsini dışarıdan okuyarak aldım" dedi.
1989 yılında resmi imamlığa başladığını kaydeden ve Süphan Camisi’nde hala imamlık yapan Nakşioğlu, "Cami bahçesinde Erkam kız kursunu açtık, burada öğrencilere ders veriyorum. 65 yaşıma kadar da emekli olmayı düşünmüyorum. Yani zorunlu emekli olmazsa camimden ayrılmayı istemiyorum. Okumanın yaş sınırı yoktur yeter ki insanda azim olsun öğrenmeyeceği hiçbir şey yoktur. Okumayı herkese tavsiye ediyorum. İnsanoğlu için en büyük hediye ilim ve en büyük kötülükte cehalettir. Cehalet bütün belaların başlangıcıdır. Ben bu yaşımda dahi ilim irfandan doymuyorum" diye konuştu.